MENU

П’ять корупціонерів за гратами у 2014 році - і не довелось би мудрувати, як різати бюджет

5751 0

Глава Мінфіну Яресько задала цікаву задачку: де взяти 17 мільярдів для бюджету? Сьогодні-вчора популярна преса типу "Вести" и "Сегодня" нарікала, що силовики забирають кусочек хлебушка в бюджетників.

Моя версія. 

Сьогодні ми створюємо новий силовий орган, що боротиметься з корупцією – Національне антикорупційне бюро (249 млн), але в той же час ще даємо і додаткові кошти ГПУ, яка за рік не посадила жодного корупціонера чи розстрілювача Майдану.

Один умовний Бакулін чи майор Кусюк за гратами допоміг би встановити банальне людське розуміння, що за будь-який злочин треба неодмінно відповідати. А не красуватись, як недоторканий Євген Миколайович, в кулуарах парламенту.

П’ять корупціонерів за гратами у 2014 році - і не довелось би мудрувати, як різати бюджет і нащо нам ще один правоохоронний силовий орган.

Після того, як Генпрокуратура «целое лето пропела аки стрекоза» є адекватне обурення, чому бездіяльному відомству збільшують бюджет з 3 млрд до 3,8 у 2015 році?

Хто уважно слідкував за новинами, той бачив, як бездарно не без допомоги прокуратури відпускали навіть тих злочинців, яких з горем пополам цапнула міліція чи СБУ і їх справи навіть довели до суду.

Надіюсь, я доживу до того для, коли у нас пройде справжня реформа прокуратури і вона стане дуже скромним департаментом Мінюсту. Стаття 121 Конституції визначає, що основні функція прокуратури –«підтримувати держобвинувачення у суді» і «нагляд за дотриманням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність».

Це уже за період незалежності постать Генпрокурора «пшонкізувалась» і перетворилась у збирача золотих злитків, діамантів на дверних ручках і хороших земельних ділянок під Києвом.

Marina Daniluk-Yarmolaeva


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини