MENU

«Київстар» не має жодного стосунку до несанкціонованих розсилок смс у зоні АТО - коментар

3971 0

Компанія "Київстар" заявляє, що не має жодного стосунку до несанкціонованих смс-розсилок на номери телефонів у зоні проведення Антитерористичної операції. Про це йдеться в коментарі, який надіслала прес-служба "Київстару" на редакційну пошту UAINFO.

Про факт розсилання смс-повідомлень з деморалізуючим текстом повідомляв Прес-центр АТО в матеріалі  "Окупантів піймали на брехні про захоплення села Кримське". В тексті вказувалося, що смс приходили від оператора «Київстар».

Коментар прес-служби «Київстару» з цього приводу:

«Київстар» не має жодного стосунку до несанкціонованих розсилок смс на номери телефонів у зоні антитерористичної операції. У даному випадку є усі опосередковані ознаки роботи стороннього радіо обладнання, яке функціонує у автономному режимі без взаємодії з обладнанням мереж зв’язку України.  Йдеться про «симулятори базових станцій», які імітують реальні, і можуть на певний період переключати на себе номера телефонів, що знаходяться в радіусі їх дії. Подібні випадки були взимку 2013-2014 року, коли з аналогічного обладнання надсилались деморалізуючі смс на номери телефонів учасників мирних демонстрацій в центрі Києва, при цьому системи моніторингу і комутатори мереж телеком операторів не могли встановити, з яких номерів телефонів такі розсилки здійснювались.

Хочемо звернути уваги осіб, які чинять подібні дій, що втручання у роботу легальних, законно функціонуючих радіо мереж, створення ним перешкод, тягне за собою кримінальну відповідальність. «Київстар», спільно з органами охорони правопорядку і органами державного нагляду жорстко реагує на подібні випадки при їх виявленні, у рамках, передбачених законодавством України. Для ефективного унеможливлення таких інцидентів важливе своєчасне, належне особисте звернення абонента до оператора, або в органи охорони правопорядку, з наданням усіх даних інциденту.

Приклад смс-повідомлення:


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини