MENU

Фісташки, пиво і війна: чому увага планети не прикута до війни України з Росією?

4209 0

Попри всі очікування і новини, що гріють серце, увага планети НЕ прикута до війни України з Росією.

Так, люди спостерігають за цим. Рівно настільки, наскільки спостерігають за Арабо-Ізраїльським конфліктом, що триває протягом 27 років та забрав життя понад 60 тисяч осіб.

Рівно настільки, наскільки спостерігають за громадянською війною в Південному Судані, що став незалежним у 2011, а з 2013 потерпає через конфлікти та голод.

Громадянською війною в Сирії, де загинуло більше 15 тисяч осіб, і понад 30 тисяч перебувають у полоні. Збройними конфліктами в Лівії, що забрали життя більше 10 тисяч осіб і досі тривають, чи війна в Іраку, де загинуло понад 120 тисяч людей.

А постійні трабли в Пакистані? Чи в ЦАР, де більше мільйона біженців та кілька тисяч загиблих. Чи озброєні конфлікти в Ємені 2014-2015 років, зіткнення шиїтів з сунітськими неурядовими організаціями та Аль-Каїдою...

Найбільшою загрозою для світу, як це не прикро визнавати, зараз є не Росія, а Ісламська Держава, наймогутніша терористична організація, що вважає себе всесвітнім халіфатом, влаштовує масові страти, етнічні чистки та геноцид. А от кілька днів тому Саудівська Аравія почала війну проти повстанців у Ємені.

До чого я веду? Воєн багато. І їх завжди було багато, просто мало цікавишся війнами, коли живеш у мирі. Світ НЕ живе Україною, як би прикро це не було усвідомлювати.

Україна потрібна українцям. Політикам потрібні війни, а громадянам-мир.

Світ не поганий лише тому, що п"є пиво, поки в Україні вбивають молодь. Ми так само пили пиво з фісташками, коли, наприклад, в Ізраїлі, розстрілювали майбутнє. Ми не пакували гуманітарку, аптечки, не боролись на міжнародній арені, впиваючись в глотки тих, хто просто "засуджував". Бо так все влаштовано, що власний зламаний ніготь турбує нас більше, аніж голод в Африці.

Світ зовсім інший, якщо дивитись ширше. А Україна потрібна лише українцям. Мислити глобально, діяти локально... Отакі от думки на сон грядущий.

Ross Haleliuk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини