MENU

Чому люстрація ветеринара Януковича, який керує Держветфітосанслужбою, настільки важлива?

6205 3

Під моїм вчорашнім постом про ветеринара Януковича чимало коментарів типу: "Чого ти причепився до людини? Подумаєш, лікував звірів в Межигір'ї. Так що, тепер ще й прибиральниць чи лікарів Януковича переслідувати?". Спробую пояснити.

1. Віталій Башинський, який доглядав тваринок Януковича, навідміну від його прибиральниць, знаходиться на державній посаді високого рангу. Від Держветфітосанслужби, якою він керує, залежть практично весь імпорт/експорт продовольства. А також виробництво всіх продуктів в Україні. Тому, можете оцінити вплив цього дядька.

2. Якщо він робив особисті послуги Януковичу, зокрема, лікуючи собачок його коханки чи лебедів в маєтку, то напевне, отримував і якісь послуги з боку Януковича. Зокрема, в записці він клопочеться про слідство Генпрокуратури, під яке він може потрапити. Так і складається державна корупція.

Підтвердження цьому я згадав сьогодні. Нещодавно ми робили розслідування про контрабанду м'яса в Україну. Її обсяги щороку складають близько 200 мільйонів доларів. Цією контрабандою в часи Януковича займалися його єнакієвські друзі - Іванющенко та Присяжнюк. Так от, виявилося що одним з державних службовців, які покривали цю контрабанду був самі Віталій Башинський. Про що ви можете почитати тут.

3. Лікарів Януковича теж є за що допитувати. Подивіться на фото. Це один з документів Yanukovychleaks. На ньому - чорна зарплатна відомість з Межигір'я. Зокрема, доплату за свою роботу там отримував Юрій Сакун - особистий лікар Януковича.

Сьогодні цей добродій очолює відділення інтенсивної терапії в державній клініці Феофанія. І він, і всі ми точно знаємо, що кеш, який він отримував від помічників Януковича зароблений зовсім не чесною працею. А вкрадений через численні корупційні схеми в простих громадян України. Тому, і його і ветеринара Януковича, як мінімум треба допитати про те, що відбувалось в Межигір'ї.

Дмитро ГНАП


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини