MENU

Чи обурить Туреччину участь Путіна в заходах щодо століття вірменського геноциду?

91 0

Не всі знають, щопублікації «Майдану закордонних справ» на тему визнання геноциду вірменвикликали передбачувану «емоційну» реакцію турецької дипломатії – представникитурецького посольства в Києві висловлювали з цього приводу занепокоєння назустрічі з керівництвом МЗС України.

Ну, я сподіваюсь,що в української дипломатії вистачило мужності пояснити нашим стратегічнимпартнерам, як працює демократія в плані забезпечення свободи слова і думки вУкраїні. Ну, або в гіршому разі можна було відповісти, що більшу загрозу длядвосторонніх відносин становлять заклики і спроби певних сил Туреччиниперетворити музей Собору Святої Софії на мечеть або, скажімо, існування проблемв наданні офіційного статусу Вселенському Патріархатові.

Але для турецькихдипломатів, які, як ми тепер переконалися, уважно читають наші дописи, мивирішили привести «свіженьку» цитату з інтерв’ю знаного російського дипломата –статс-секретаря і заступника міністра закордонних справ Росії Григорія Карасінащодо геноциду вірмен й участі В. Путіна у відповідних урочистостях в Єревані:

Запитання: НаВашу думку, на яку реакцію щодо поїздки російського президента слід чекати ізтурецького боку, з-поміж іншого враховуючи наші спроби зблизитися з Туреччиною,а також у контексті реалізації проекту «Турецький потік»? Чи не стане це певнимдражливим фактором у російсько-турецьких відносинах?

Відповідь: Маюнадію, що участь російського президента в заходах, присвячених сторіччюгеноцида вірмен, які матимуть місце в Єревані, правильно зрозуміють в усіх країнахіз Туреччиною включно. Це частина історії, вірменська спільнота дуже численна вРосії, історію потрібно шанувати й робити з неї відповідні висновки. Щодополітики двосторонніх відносин із усіма нашими сусідами, то в принципі вонидобре відомі. Гадаю, це не зашкодить, а навпаки покаже, що ми дуже збалансованой вдумливо ставимося до всіх тих історичних дат, які відзначають.

Із нетерпінням очікуємо на жорстку реакцію турецькоїдипломатії.

Богдан ЯРЕМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини