MENU

Оппозиция проводит митинг под ЦИК против фальсификации выборов. ФОТО

936 0

Сьогодні о 10-й ранку біля Центрвиборчкому почався мітинг опозиції проти сфальсифікованих виборів до Верховної Ради, який, як запевнив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, є початком безстрокової акції протесту.
 

На мітингу, крім лідерів опозиції – Яценюка, Тягнибока, Кличка й інших – виступали кандидати-переможці у мажоритарних округах, в яких провладні конкуренти вкрали перемогу. Зокрема, Віктор Романюк з округу 94 (Васильків, Обухів), в якого звичним для влади судовим шляхом відібрали перемогу і віддали її одіозній Тетяні Засусі.

Коли він виступав, над його головою гойдалося підвішене на вудці мініатюрне опудало його конкурентки.
 
Мітинг був заборонений. Навколо – повно «Беркуту», зі знаменитої машинки-підглядки-підслушки за номером 1553, яку знають усі громадсько активні кияни, безперервно лунало у гучномовець щось на кшталт «Громадяни, поважайте закон і розійдіться, інакше міліція змушена буде застосувати силу». Але Яценюк згодом заявив, що хай тільки спробують розігнати – це мирна зустріч нардепів зі своїми виборцями.
 
Людей була повна площа. Міліція, як завжди, заявила про кілька сотень. На мій погляд – кілька тисяч. Схильна навіть думати, що обійшлося без проплачених, а кількість була досягнута за рахунок людей з регіонів, де відбулися найгучніші фальсифікації. Настрій у людей – дуже спокійний, але не млявий.
 

На промову Тягнибока я спізнилась, а шкода.

Ірина Луценко показали рукавиці, які шиє на зоні її чоловік. Соратники Луценка викупили одну пару, нанесли на неї логотип «Народної самооборони», і його дружина демонструвала її усім, як певний символ.
 
Ірина Геращенко дякувала журналістам, які в режимі онлайн безперервно висвітлювали виборчі фальсифікації.
 
Представниця БЮТ Тетяна Меліхова розповідала механізм виборчих фальсифікацій, зокрема, на прикладі 215-го округу, де свободівець Андрій Іллєнко переміг олігарха Галину Герегу.
 
Яценюк, Тягнибок і Кличко повернулися з політичних консультацій, і Яценюк від імені усіх трьох оголосив вимоги:
 

- Ми вимагаємо:

- у всіх округах, де опозиція перемогла і де така перемога підтверджена протоколами ДВК, оголосити кандидатів від опозиції переможцями;

- там, де фальсифікатори знищили бюлетені і протоколи, знищили результати волевиявлення – ми вимагаємо повторних виборів по одномандатних округах.

- ми вимагаємо від президента Януковича і від генпрокурора негайно порушити кримінальні справи проти усіх фальсифікаторів виборів – як членів комісій, так і замовників цих злочинів – таких, як Губський і Засуха, проти голів ОДА у Миколаєві та Черкасах, у Київській області і тих областях, де фальшувалися вибори, проти керівництва «Беркуту» тощо.

Він попросив усіх не розходитись – мітинг продовжиться у 18:00, де лідери опозиції оголосять остаточний план дій.






















 

 Олена БІЛОЗЕРСЬКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини