MENU

Цена противостояния в Первомайске — 200 млн долларов

1289 2


Цінапротистояння провладного кандидатаВіталія Травянка і кандидата від опозиції Аркадія Корнацького у Первомайськомурайоні Миколаївщини 200 мільйонів доларів.Таку цифру по телефону озвучив мені самКорнацький.


Він тривалий час працювавв Росії – заробив там грошей. Післяпомаранчевої революції повернувся вУкраїну і створив у Первомайськомурайоні потужну агрофірму. Вона входитьдо лідерів аграрного бізнесу країни.На землі, якою володіє його фірма виявленограніт. За словами Корнацького, на 400мільйонів доларів. Він твердить, щочистого прибутку там 200 мільйонів.


Коли про це стало відомо,то місцеві прокурори порушили протинього кримінальні справи. Він, наївний,поскаржився до генеральної прокуратури.Ви самі здогадуєтеся, що там повноголодних шакалів, які з радістю запустятьруку до чужої кишені. Проти Корнацького порушили ще кримінальну справу.


В кінцевомупідсумку він вивіз родину до США, самповернувся трохи ближче. Сказав: «Кращекерувати компанією з-за кордону, ніж зтюрми». Після підрахунку ста процентівголосів дільничими комісіями на сайтіЦВК з`явилася інформація,що Корнацький переміг в в 132-му окрузі.Але потім, ніби з помахом чарівноїпалички, там виплило ім`я його суперникавід Партії регіонів Віталія Травянка.


Його прихильники вийшлина площу перед місцевою міськрадою, дерозташувалася окружна виборча комісія.Наступні події вже неодноразовоописувалися.


Я був на первомайськомумайдані. Враження, що люди не проплачені.Вони чітко усвідомлюють, чого вони тудиприйшли. На біса їм захищати Корнацького?Виникало питання, чи не будуть вони  нимрозчаровані, як лідерами помаранчевоїреволюції.


Він, уродженець тамтешніхмісць. Багато з учасників первомайськогомайдану знають його особисто. Він маєпевну репутацію, зокрема, його фірма непросто виробляє сільгосппродукцію, алевін ще залучає до виробництва місцевихмешканців, щоб вони були зацікавлені урозвитку фірми. Такий собі народнийкапіталізм.


Правда, останні фактия не перевіряв, тому ручатися за них неможу. Але, погодьтеся, після розчаруваньпомаранчевої революції – така безкоштовнапідтримка багато про що свідчить.


В неділю рано міліціядемонтувала три намети, які стояли передПервомайською міськрадою. Площа булаоточена металевою загорожею. Там чергуєміліція. Але тепер боротьба перемістиласяв суди. Миколаївський суд уже відмовивсяскасувати протокол ОВК, який Корнацький називає фальшивим.  Боюся, що боротьбав підпорядкованих адміністраціїзанімілого Януковича судах для опозиціїне має перспективи.


І останнє: коли вамскажуть, що південь геть зрусифікований,не вірте цьому. Люди на первомайськомумайдані спілкувалися переважноукраїнською мовою.


Юрій ЛУКАНОВ



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини