MENU

Телевидение побуждает детей шокировать окружающих и причинять вред

389 0


НещодавноЦентром науково-освітніх інновацій тамоніторингу було проведено дослідженнясеред київських школярів 13-16 років. Самеця вікова категорія становить групуризику неконтрольованого користуванняінформаційними ресурсами.


Як показали результати,газети та радіо давно не користуютьсяпопулярністю у сучасних підлітків. Лише25% учнів читають книги.


Найпопулярнішим єІнтернет. Найчастіше київські підліткивикористовують його для спілкування усоціальних мережах, чатах, на форумах.97 % опитаних знаходять нових друзівсаме в Інтернеті.


До речі, автори сайту«Онляндія» давно звертають увагу налегковажне ставлення підлітків дорозповсюдження особистої інформації:44% дітей знаходяться у потенційній зоніризику (надають особисту інформацію) і24,3% вже були у ризикових ситуаціях(ходили на зустріч із віртуальнимизнайомими). У віковій групі від 15 до 17років цей показник склав 60,3%. А 6,5%підлітків розповсюдили онлайн особистуінформацію про своїх батьків.


Досить популярними середшколярів є сайти, де можна скачатифільми чи музику. Тільки 25%опитанихнайчастіше відвідує сайти науково-популярногоспрямування.


Почесну другусходинку у рейтингу ЗМІ займаєтелебачення. Більшість опитанихучнів дивиться телевізор до 22–23-їгодини, а кожен восьмий учень дивитьсятелевізор до 24-ї години.

Більше за все підліткилюблять дивитися художніфільми (45%), гумористичні та музичніпрограми(28 %). І лише 10% учнів люблять дивитисянауково-популярні фільми.


Третині опитаних учнівподобаються фільми, у яких демонструютьсясцени насилля та агресії. Вибираючифільм для перегляду, близько 34% опитанихпідлітків надає перевагу трилерам ібойовикам.

 Наприклад, майжетретині учням подобається фільм «Пила».У той же час практично всіопитані вчителі відповіли, що саме цей фільмстановить найбільшу загрозу дляпсихічного здоров’я підлітків.

Майже кожен четвертий ученьполюбляє фільми жахів.


У 35 % учнівпісля перегляду деяких фільмів виникаєбажання шокувати оточуючих, а у кожногодесятого – бажання завдати шкоди комусьчи чомусь.


Нам вартозадуматися над цим, адже, згідно зданими дослідження, більшеполовини учнів хотіли б наслідуватиулюблених героїв фільмів у способахвирішення проблем.


Значна частина опитанихучнів вбачають користь від ЗМІ уможливості отримати нову, цікавуінформацію. Хоча більшість підлітківзазначили, що не зовсім довіряютьінформації, яку вони отримують зі ЗМІ.

 

Марина Бурмака



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини