MENU

Янукович таки проведет референдум по внесению изменений в Конституцию — Данилюк

469 0

Ймовірне призначення екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича головою ЦВК вказує на те, що Віктор Янукович таки збирається проводити референдум по внесенню змін до Конституції, а можливо й прийняття її в новій редакції. Про це заявив на брифінгу в Києві Назар Первак, керівник Експертної Ради громадянського руху «Спільна Справа».

За словами експерта, саме Олександр Лавринович є фактичним автором Закону «Про всеукраїнський референдум», який був розроблений та зареєстрований ним ще в 2008-му році. Тоді закон не набрав необхідної підтримки. В 2010 році одразу після обрання Януковича Президентом України, закон з незначними змінами був повторно внесений до парламенту від імені маловідомого регіонала Дмитра Шпенова. На думку Назара Первака, тоді конституційний референдум розглядався як альтернативний рішенню Конституційного суду України інструмент відміни політичної реформи 2004-го року.

«Враховуючи дедалі нижчий рівень підтримки як самого Януковича, так і його ініціатив очолити ЦВК має людина надійна та фахова. Лавринович, який є основним апологетом конституційних змін та вже працював на посаді Голови ЦВК в 1993-1994-му рр., найкраще підходить для виконання цих функцій,» – пояснив керівник Експертної Ради руху.

Раніше координатор «Спільної Справи» Олександр Данилюк заявляв про те, що на його думку, зміни до Конституції будуть вноситись не для обрання Президента у парламенті, а навпаки для посилення його повноважень, як це свого часу відбувалось у інших пост-радянських державах: Росії, Білорусії та Казахстані. Всі ці країни входять до Митного Союзу.

 
 
 

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини