MENU

Новые факты банкротства «Аэросвита»

705 0


"Аеросвіт" почавзвільняти своїх працівників так і невиплативши їм зарплати. Керівництвоназиває причиною арешт рахунків, алена них 0 грн. 0 коп. Літаки компанії вжепереводять до перевізника "МАУ"


З 24 січня компанія"Аеросвіт” вже почала звільняти своїхпрацівників. За годину перебування вголовному офісі "Аеросвіту”, п’ятеролюдей вийшли з повідомленням прозвільнення. Скільки ще людей потрапилипід скорочення – компанія замовчує, ідосі не виплачує зарплату працівникам.


Антон Одвієнко, колишнійбортпровідник "Аеросвіту”: "Керівництвозаборгувало мені 2500 гривень, а коли їхвиплатять – не сказали. І раніше, колиповідомляли, що "Аеросвіт” виплатив19000 гривень своїм працівникам – я нічогоне отримав. По 200 гривень віддалиробітникам, і то до літери "Ж” (запрізвищем), тож мені нічого не дісталося”.


Генеральнийдиректор "Аеросвіту” Юрій Ємельянов,на нараді в Прокуратурі київськоїобласті, причиною невиплати зарплатназвав арешт декількох рахунків. На щопредставник виконавчої служби Головногоуправління юстиції у Київськійобласті відповів: "Так,за рішенням суду арештовані рахунки,але на них – 0 гривень, 0 копійок. Томуце ніяк не впливає на виплату заробітнихплат”. 


"Ниніпрацівники  "Аеросвіту” можутьнадіятися на те, що проблема з невиплатоюзарплат та скороченням вирішиться, колипроцес банкрутства компанії  якнайшвидшевизнають незаконним”, - зазначає ВеніамінТимошенко, голова профспілкибортпровідників.


Натомість процесбанкрутства де-факто вже розпочали.Замість щоденних 50 рейсів на службовцівчекає всього 10 – у лютому. "Аеросвіт”поступово зливається з "Міжнароднимиавіалініями України”. " На сьогоднівже 2 літаки "Аеросвіту” літають підреєстраційними номерами "МАУ”, ще 4 –готуються до передачі”, - повідомляєВадим Рачительний, голова профспілкиорганізації забезпечення польотів"Аеросвіт”.


Подальше злиття "МАУ”та "Аеросвіту” може призвести домонополізації авіаринку мільярдеромІгоремКоломойським. Відтак,  диктуватиоплату праці та ціни на квитки буде однаавіакомпанія в Україні.

 

Анна Сергєєва



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини