MENU

Для победы на выборах в Киеве кандидата от Оппозиции нужно выбрать совместно - Гриценко

409 0

ЗМІповідомляють про перемогу опозиціїна довиборах до обласної Ради, що пройшлиу неділю на Франківщині. Це добре.

Однакдля опозиції ці вибори залишили й гіркийприсмак. Треба провести чесний аналізрезультатів і головне – зробити вірнівисновки. Чому?

Вибори в областіпроводилися у трьох округах. На кожномуз них лідери трьох опозиційних сил – Арсеній ЯценюкВіталій Кличко і ОлегТягнибок – погодили, висунули і підтрималиєдиних кандидатів.

Спираючись натаку підтримку, два єдиних кандидативпевнено перемогли – Іван Угрін(Батьківщина) та Іван Харук (Свобода).

Алетретій – Юрій Голіней (Фронт Змін) –вибори програв, причому його поразкабула нищівною. Єдиний кандидат відопозиції отримав лише 17,4% голосів, тодіяк переможець, Володимир Грабовецький– 64,9%.

Грабовецького висунула УРПЛевка Лук'яненка, однак найбільше йогопідтримував колишній «фронтовик» ЮрійДерев'янко, який на Франківщині виявивсяєдиним самовисуванцем, хто зміг перемогтив мажоритарному окрузі на виборах доВерховної Ради. Грабовецький єбізнес-партнером Дерев'янка (журналістипов'язують його з концерном ЄДАПС, див.Google).

Той факт, що Голінея подаваливиборцям як єдиного кандидата від ФронтуЗмін, Батьківщини, УДАРу і Свободи –прикро, але не виявився визначальнимпри голосуванні людей. І для опозиції– це тривожний сигнал. Тим більше, щойдеться не про Донбас, чи АРК –Франківщина!

І ще один тривожнийдзвінок – низька явка людей: Снятин –56,1% (більш-менш), Надвірна – 25,1% (низька),Івано-Франківськ – 13,4% (вкрайнизька).

Опозиції треба робитивисновки, інакше надалі подібні поразки– неминучі.

Очевидно, що пропонуватикандидатом людину, яка не мешкає вокрузі, особливо для місцевих виборів– не кращий, скоріше хибний крок.

Очевидно,що в рамках ОО «Батьківщина» (вісімпартій) кандидатів треба обговорюватий визначати спільно з партіями-партнерами– цього не було зроблено, рішенняприймалося у закритому режимі. А дарма,бо в інших партіях, в т.ч. у "Громадянськійпозиції", є сильніші кандидати, якідо того ж проживають в межахокругу.

Очевидно, що вибори требапроводити на повну силу, а не починатиагітацію за два тижні до дня голосування,розраховуючи на бренд опозиції й прізвища(фото) її лідерів – бренду «єдиногокандидата», як бачимо, недостатньо. Вженедостатньо...

А відтак очевидно, щоза відсутності активних дій і хоча бтактичних перемог на центральномурівні, у Києві, і увага до опозиції, ідовіра людей – втрачаються і доситьшвидко.

Висновки треба робитиневідкладно, тому що наступні вибори –у Києві, і здавати столицю партії владими не маємо права. За жодних умов!

Анатолій ГРИЦЕНКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини