MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 вересня 2015

2609 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 2 вересня

Співпраця України з НАТО набирає обертів: в Одесі почалися наймасштабніші військові навчання «Sea Breeze 2015»

Крім України і США в навчаннях задіяні Велика Британія, Швеція, Німеччина, Італія, Молдова, Греція, Туреччина, Болгарія, Румунія. Маневри триватимуть до 12 вересня. ... Нинішні навчання Україна–НАТО відбуваються без провокацій і перешкод, на відміну від 2006-го року, коли маневри були зірвані зусиллями прихильників КПУ і ПСПУ, а в 2009 році – парламентом. Цього року тисячі одеситів виходять на узбережжя, щоб помилуватися бойовими кораблями, а в самому місті квітами й обіймами зустрічають учасників навчань.

Міжнародні військові навчання почалися вчора, 1 вересня, а сьогодні одесити святкують день народження свого міста. Слід наголосити на тому, що Одесі насправді аж ніяк не 221, а вже 600 років

Партія маршів і криків: «Свобода» так і не змогла переродитися на щось якісно і концептуально нове. ФОТО

Спочатку задумався: звідки стільки люті? Це ж не Янека охороняють. Взагалі потреби когось бити і ламати абсолютно не було. І раптом я зрозумів, що на фото – це не лють, це смак. Так, «Свобода» відчула, що перебуває на своєму місці: ось він ворог, із ним треба боротися, значить, ми потрібні. У «Свободі» не захотіли, не змогли переродитись на щось якісно і концептуально нове. Переродитись не в партію маршів, а ще й рішень. Тому кожна виборча перемога «Свободи» – завжди буде її поразкою.

Нові санкції для Росії. СПИСОК

Вельми важливі й дуже хороші новини зі США. До четвертого пакету санкцій проти Росії додано близько 40 компаній! Мова йде про санкції секторальні – вони спрямовані проти нафто- й газопереробних компаній. підприємств оборонного сектора й фінансових установ, що зареєстровані в Європі та представляли й обслуговували там інтереси «Роснафти», а також кримські порти. ... Як можемо пересвідчитися, наші західні союзники не мають намірів послабляти зашморг на шиї Путіна. Ми не на самоті.

Володимир Великий як символ нової Європі на Сході

Приймаючи християнство, Володимир Великий включив Русь у європейську цивілізацію, а не, як стверджує Кремль, заклав підвалини «руского міра». Щоб з'ясувати, яке з двох тверджень є історичним, а яке – пропагандою, достатньо подивитися на цю статистику: зі 52 міждинастичних шлюбів київських князів три чверті припали на західні країни – Англію, Скандинавію, Польщу, Німеччину, Угорщину та Францію. ... Майже за 250 років існування Русь була повноправною частиною тогочасної Європи.

Логічний вчинок: чому Ляшко пішов із коаліції

На носі місцеві вибори – є цілий шар електорату, який агресивно налаштований проти влади . Вони б голосували за «Правий сектор»‬ чи «‎Свободу»‬, але ПС не йде на вибори і намагатиметься підігрувати «Укропові»‬, а «Свобода» після останніх подій вочевидь втратила частину електорату. Хто тепер головний опозиціонер із радикального боку? Ніхто! Стоп, святе місце порожнє не буде – тепер це Ляшко. Висновок: вихід логічний і чітко мотивований.

Через п'ять місяців опісля побиття в Севастополі померла журналістка й редакторка Ірина Остащенко

Ірина Остащенко

Ірина Остащенко була однією із найяскравіших журналістів Севастополі й писала на пекучі теми. Серед об'єктів її критики – «депутати»й «голова» окупаційних «Законодавчих зборів» Олексій Чалий, «сенаторка» Ольга Тимофєєва, редактор інтернет-видання ForPost Сергій Кажанов. ... Правоохоронці як основну висували побутову версію, намагаючись не помічати очевидно: цей напад міг бути пов'язаним зі професійною діяльністю Ірини Остащенко.

Загрозлива примара Руїни: кому наруч кривава гра в дестабілізацію?

Ми не знаємо, чим керувалися двоє Олегів – Тягнибок і Ляшко – й безпосередньо, й опосередковано збурюючи людей і виводячи їх на протест. У найменших обставинах тих подій останнього дня літа 2015-го за визначенням мають достеменно й неупереджено розібратися спершу слідство, а відтак – суд. Ми ж, як і художник Микола Гавриловський у своїй черговій карикатурі, напевно, таки можемо віповісти бодай самим собі, кому наруч така гра.

Перед убивством загиблому волонтерові погрожував комбриг 92-ї бригади. АУДІО

Сьогодні на Луганщині вбили двох хлопців, чотирьох поранили. Один з убитих – Андрій Галущенко. Позивний – Ендрю. Він, як і інші, боровся з контрабандою в зоні АТО. Шостий тиждень. До того – воював. Ми з Андрієм бачилися декілька днів тому...

Хто дозволив одіозному регіоналові Вілкулу виступати перед школярами першого вересня? ВІДЕО

Вілкула, який припхався до дніпропетровської школи, аби на лінійці попіаритися перед виборами, стріли гуком «Ганьба!» Як уже у вотчині Вілкула така реакція на його персону, то це напевне свідчить про одужання суспільства. Однак виникає закономірне запитання: а хто взагалі запросив Вілкула в школу до дітей? Чому його туди пустили? Чому люди, які прийшли на свято й нічого не підозрювали, мали слухати якогось мудака, що взагалі-то 1 вересня мав би бути на своєму робочому місці у Верховній Раді?

У Харкові батьки домоглися відставки хаповитої директорки школи. ВІДЕО

Останньою краплею для батьків стало те, що через некоректно складений графік чергувань вчителів, діти залишилися самі, й одна дитина зазнала важких травм. ... Батьки забажали провести таємне голосування зі приводу висловлення довіри до роботи директора. Вони вже більше року добивалися її звільнення. Один із батьків пояснив таке бажання низьким рівнем якості освіти, а також постійним вимаганням грошей.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини