MENU

Есть все законные основание не оплачивать коммунальные услуги в Киеве

732 0

Бойкотування киянами комунальних платежів до призначення виборів Київського міського голови та Київської міської ради – законний та дієвий спосіб протесту.

Чому можна не платити комунальні платежі?

В умовах скасування режимом Януковича виборів Київського міського голови та Київської міської ради киян фактично позбавляють права на місцеве самоврядування, до компетенції якого належить й вирішення питання розміру тарифів на комунальні платежі. Відсутність легітимних представницьких органів не дозволяє киянам реалізувати своє право на визначення чесних та обгрунтованих тарифів. Тому до виборів мера Києва та Київради платити по непідтверджених нашими представниками тарифах немає жодного сенсу.

Які наслідки можливі за несплату комунальних платежів?

Жодних негативних наслідків для бойкотувальників не буде. Відповідно до статті 32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» пеня або інші фінансові санкції за несвоєчасну сплату житлово-комунальних платежів не знімаються. Відповідно, навіть у випадку звернення житлово-експлуатаційних контор до суду, максимум, що може відбутись – боржника примусять сплатити суму заборгованості. Практика вказує, що звертатись до суду ЖЕК-и починають лише після накопичення значної заборгованості(понад 10 тисяч гривень). Об’єктивно, навіть по злісним неплатникам до суду звертаються лише в поодиноких випадках. Те ж саме стосується примусових відключень.

Крім того, період бойкоту комунальних платежів припадає на весну-літо, коли традиційно в Києві починають відключати гарячу, а інколи й холодну воду. Тому є всі законні підстави не здійснювати оплату таких послуг у зв’язку з їхнім ненаданням.

 

Сергій ТИЩЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини