MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 серпня 2015

1975 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 4 серпня

Грицак: Демократія – це не те, що дають. Демократія – це те, що беруть

«Велика хартія вольностей» постала рівно 800 років тому не з доброї волі, а зі збройної боротьби. Тому я не боюся останніх мукачівських подій. Конфлікти неминучі. І біда тій країні, яка заганяє їх всередину. Я боюся, що після Мукачевого знову виявляться політики, на яких не поширюється закон.

Король Джон підписує «Велику хартію вольностей»

МЗС України підготувало пакет санкцій проти Росії

За словами Клімкіна, обмежувальні заходи пов'язані із анексією Криму Росією. При цьому він висловив упевненість, що «санкції проти Росії за анексію Криму не знімуть ніколи». «Ніхто ніколи не інвестуватиме в Крим, ніхто не приїде до Криму... Таким чином, Крим повернеться до України». ... Зволікання української влади щодо санкцій проти Росії не може не обурювати.

Патрульну службу легалізували: Порошенко підписав закон «Про національну поліцію»

Згідно із законом, поліція служить суспільству, а рівень довіри населення до неї є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції.

Минув місяць як патрульна поліція вийшла на вулиці Києва. Підсумки

За такий невеликий проміжок часу вони вже досягнули очікувано позитивних здобутків. Одним з яких є неабияк висока довіра населення. Адже за цей період проти 2014-го збільшилася на понад 62 % кількість звернень громадян до вартових порядку. ... Завдяки новій формулі комунікації патрульного з громадянами, поліціянтам вдається знаходити вихід майже з усіх конфліктних ситуацій.

12 уроків реформ від Валерія Пекара

1. Швидкість дуже важлива. Всі реформи мають бути дуже стрімкими і паралельними. 2. Поведінку людей неможливо змінити, тож необхідно замінити самих людей, що при владі. Люстрація має бути глибокою і всеохопною. 3. Найбільша економічна проблема - корупція, а найкращий запобіжник для неї – демократія.

Чому вчорашній документ НБУ – найважливіший в усій історії запровадження PayPal в Україні

НБУ нарешті збагнув, що PayPal в Україні – це не тільки благо для численних фрилансерів й айтішників, а водночас і барометр для світових іноваційних компаній. Коли вони побачать, що PayPal запроваджений в Україні, матимуть розуміння, що економіка країни починає одужувати.

Блогер пояснив, чому податкова реформа важлива для України

Чому податкова реформа така важлива? Тому, що переважна більшість реформ знаходиться сьогодні у тій стадії, коли значна за обсягами робота ще не призвела до жодного практичного поліпшення життя людей та бізнесу. Натомість податкова реформа якраз і буде такою, яку побачить майже 50% населення.

Як у Сполучених Штатах рекламують армію і залучають до неї новобранців. ФОТО

Офіс, який рекламує американське професійне військо і рекрутує новобранців, знаходиться просто на бульварі Голівуд. Це правильно. Не армія з повістками має полювати за солдатом, а людина має прийти в красиву будівлю у центрі міста, сісти в крісло, отримати всю інформацію про збройні сили, побачити свою перспективу – від зарплати до кар'єри.

Що таке теорія «керованого хаосу» і як їй протидіяти? – рецепт від Сергія Дацюка

Мета Росії – поставити від контроль хаотизоване геополітичне оточення, не дозволити або просто відстрочити самоуправління цих територій. Однак хаос Росія створити все ще може, але досягнути керування цим хаосом їй уже не вдається. Чому це відбувається, і що нового в теорію керованого хаосу внесла Україна?

Героїчний генерал, дерево і пам'ять

На момент народження генерала дереву вже було десь півтори тисячі років. Його яскраве героїчне життя, тривалістю кілька десятків років, - лише мить в існуванні дерева. І навіть тих більше ста років, які секвоя нібито носить ім'я генерала, для неї сміховинно короткий епізод. Це найменування не більше ніж випадкова зустріч двох подорожніх, які ніколи більше не перетнуться на своєму шляху.

Уліс Сімпсон Ґрант (1822 – 1885) – полководець «юніоністів» і 18-ий президент США. На противагу військовій славі, його політична кар'єра не була такою ж успішною, а комерційна скінчилася фіаско. На схилі літ збанкрутілому героєві війни допомагав його друг Марк Твен, зокрема - зі спогадами. На світлині старий Ґрант саме працює над ними наприкінці червня 1885, менш ніж за місяць до своєї смерті.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини