MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 листопада 2017

1630 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 листопада

Колотнеча луганських павуків у кремлівській банці

Луганський "переворот" показує, що імена ватажків окупованих територій не мають значення, поки за їхніми спинами стоять московські куратори. Без справжньої деокупації мир у Луганськ або Донецьк не прийде. Без приведення життя на території ОРДЛО до загальноукраїнських норм місцеві царьки завжди триматимуться за Москву, а не за Київ. Хоча б для того, щоб Кремль й особисто Путін і далі забезпечували їм бандитську вольницю та можливість грабувати регіон безоглядно на Київ. Для нас головне, щоб люди – місцеве населення – перестали бути заручниками конфліктів бандитських кланів, підтримуваних із Російської Федерації. 

Голодомор 1932-1933 років – помста за свободу

Українців карали смертю за здобуту незалежність від імперій. Геноцид знищив ключові свободи: мільйони позбавлені життя, в країну повернено рабство – селянам обмежили пересування й відібрали паспорти, колгоспи застосовували примусову працю, люди не могли сподіватися на недоторканість житла, не мали свободи релігії, їх обмежили в культурних правах. Але режим не зумів досягнути головного – Україну не зламали. І свою незалежність ми змогли підтвердити вже 1991 року. Субота, 25 листопада, – День пам’яті жертв голодоморів. У Києві приходьте на 14:30 до Національного музею "Меморіал жертв Голодомору". О 16:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання. Запаліть свічку пам’яті на своєму вікні.

Прокремлівська дезінформація й історія нашого часу

В іншому шоу, цього разу на телеканалі "Россия-1", стверджувалося, що масовий голод у СРСР, відомий в Україні як Голодомор, буцімто був спровокований Європою. Насправді голод був результатом політики Сталіна, яка в контексті ситуації, що мала місце в Україні, була визнана світовими резолюціями злочином проти людства. Ми також побачили заяву, що саме радянські солдати врятували 50.000 болгарських євреїв від депортації в нацистську Німеччину під час Другої світової війни. Насправді це було зроблено об'єднаними зусиллями болгарського народу, православної церкви та болгарських лідерів, які врятували від депортації з Софії в нацистську Німеччину близько 50.000 євреїв.

Польський джин із пляшки. Що робити Україні

До влади а Польщі прийшов уряд, що ставить на популізм та націоналістичну візію, історію. Перегляду підлягають стосунки з  усіма "історичними сусідами" Польщі – не лише з Україною, але й Німеччиною, Литвою  та навіть з євреями. Тобто Україна попала "під роздачу". Але від цього їй зовсім не легше. Навпаки: Україна переживає російську агресію, переходить через реформи – тобто перебуває в зовсім іншій ситуації, ніж Німеччина, Литва чи Ізраїль, котрі можуть ігнорувати вибрики польської влади. Я хочу застерегти від легковаження. Мовляв, треба перечекати, поки цей уряд відійде – і справи знову підуть на лад. Не підуть. Цілком може бути, що цей уряд надовго. А навіть якщо й скоро піде, він випустив із пляшки джина, якого назад загнати тяжко.

Як російському артистові потрапити в Україну

Якщо в Україну планує потрапити музикант чи актор, що є громадянином країни-агресора, організатор його виступу не пізніше ніж за 30 днів до заходу має подати до СБУ запит. У відповіді на цей запит йтиметься про наявність або відсутність законних підстав для недопущення артиста до участі в заході на території України. Організатор виступу має надати СБУ достовірну інформацію про ім’я та прізвище учасника, зазначені в його документі для в’їзду на територію України. Також має бути зазначена інформація про використання псевдонімів, належність до творчих колективів, інша інформація, яка характеризує його творчу діяльність.

Краще, ніж полова: вирватися з ментальної пастки

У роковини Голодомору такі розмови можуть видаватися блюзнірськими: колись наші прабаби полову їли, а йому, бач, вермішель не така. Що ж, правда ваша: навіть найбільш огидні субпродукти – це справді краще, ніж нічого. Але блюзнірство полягає якраз у тому, щоб оцінювати якість свого життя за принципом "краще, ніж полова". Комуністи для того і змусили наших прабабів їсти полову, щоб на три покоління вперед відучити українців хотіти чогось більшого, ніж мінімальне фізичне виживання. Потім була війна і ще один Голодомор, після яких люди сприймали одвічний радянський дефіцит як незручність, але не як катастрофу. Забери в людини все, а потім трохи дай – і вона буде задоволена. 

Чотири поради про те, як правильно відпочивати на роботі

Вийти на вулицю здається непростою справою як для фрілансера, так і для офісного працівника. Першому, на жаль, часом потрібно для початку хоча б переодягнути піжамні штани. Але ніщо не зрівняється за рівнем перезарядки зі прогулянкою на свіжому повітрі. Навіть до ларька з кавою й назад. Звичайно, оптимально було б випити цю каву в парку або, принаймні, далеко від автостради. Але будь-яка, повторюю, будь-яка вилазка на вулицю буде винагороджена припливом енергії. Словом, коли наступного разу вам захочеться перехитрити людську природу й обігнати колег, працюючи без перерви, згадайте, що так ви перехитрите тільки самого себе. Киньте все й виходите на прогулянку!

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини