MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 серпня 2015

2254 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 11 серпня

Чеченські уроки війни

Січень 1996-го, молитва чеченця в оповитому війною Грозному

Старий, сивий і худорлявий чоловік. Мовчазний і суворий. Уже потім я довідалися, що він мав 39 років. ... «У мене всі загинули. Дружина і трійко дітей. Пряме влучання в дім. Згоріло все. Мені нічого було ховати...» Тиждень Хасан вив. Відтак пішов у гори. Потому дістав поранення. ... «Коли в твою країну приходить війна, кожен мусить робите те, що йому найліпше вдається. Ми маємо тих, хто воює, тих, які лікують, тих, хто пече хліб, і тих, які заробляють на все це гроші».

Донбас перетворюється на крематорій Кремля

Путін аж ніяк не має за мету розширення території так званих «ДНР/ЛНР», і захоплення Маріуполя його плани не передбачають. Він потребує банальної утилізації бойовиків, збираних всією Росією та в Україні, а також маргіналів із інших пострадянських країн. Нині Донбас для Путіна – великий крематорій, в якому він воліє знищити тих, хто в перспективі може стати загрозою для нього самого.

Провальна спроба наступу колаборантів на наші позиції. ВІДЕО

Відео від луганських бойовиків. Провальна спроба наступу на позиції ЗСУ. Результат: два БТР знищені, втрати особового складу і, як наслідок, буцімто «тактичний відступ», як сказав один колаборант на відео. Насправді ж – ганебна втеча із поля бою.

Буремний Донбас: рік потому

Забуваємо, що війна ця – гібридна. Позиційна війна і атака ланцюгом піхотинців – то застаріле мислення часів Другої світової. Перемагати у цій війні можна тільки відбиваючи атаки на всіх фронтах, в тому числі й інформаційному, і тільки в разі, якщо накази віддають ті, хто усвідомлює їх можливі наслідки.

CNN: Іронія долі. В Росії бракує бензину

Очікуваний дефіцит є наслідком сукупності багатьох факторів, серед яких нові правила оподаткування, економіка, що слабшає, західні санкції, які завдали болючого удару російським нафтопереробним підприємствам. Усе це підштовхує ціни на бензин угору навіть тоді, коли водночас ціни на нафту падають донизу.

Нардеп Мельничук, який був за кермом без належних документів, ховався за депутатське посвідчення. ВІДЕО

Патрульні поліціянти попросили пред'явити документи, однак мій колега показав лишень депутатське посвідчення... Мельничук сказав, що як народний депутат користується правом депутатської недоторканності, тож не зобов'язаний надавати жодних документів, окрім депутатського посвідчення.

Al Jazeera: Російські солдати платять хабарі, аби не потрапити на Донбас

Інакше росіяни можуть повернутися додому ось так

У Майкопі щонайменше проти п'яти військовослужбовців висунуті такі ж звинувачення. Вони справді самовільно полишили свою військову частину, після того як отримали наказ вирушати до українського кордону. Всього в Росії зафіксовано близько 60 випадків, коли солдати тікали з армії через можливе відправлення на війну на Донбасі.

Альтернативи мінським угодам і нормандському форматові та потреба чіткого визначення статусу окупованих територій

Потрібно пам'ятати три речі - 1) мінським угодам існує альтернатива; 2) нормандський формат не працює вже і не буде працювати надалі, потрібен інший формат; 3) особливий квазістатус в Україні окупованої Росією території Сходу України не вирішує жодних проблем і подовжує там хаос, від якого всі стомилися.

Які люди потрібні українській армії

Хотів би, аби до армії пішло якомога більше людей з вищою освітою. Два вчителя, психолог і юрист перетворюють взвод аватарів на злагоджений і дисциплінований підрозділ. Я давно помітив, що освічені, розумні та світлі бійці формують кістяк підрозділу. Їх слухаються, їх слухають, до них дослухаються.

«Відпустіть мене до хати...», – віршований рапорт загиблого українського солдата


Рапорт боєць написав місяць тому під враженням після розмови із начальником штабу батальйону – той приїжджав із перевіркою. Тоді цей рапорт здався всім просто прикольним. І його повісили на бойовому листку при вході... А боєць загинув, намагаючись надати допомогу пораненому. Місяць до дембеля залишався...

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини