MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 серпня 2015

2168 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 18 серпня

На близьку смерть Мінських домовленостей

Нас влаштовує провал Мінських угод. Вони більше не потрібні. Ще трохи і нам уже не обов'язково буде ухвалювати зміни до Конституції з окремими районами Донецької та Луганської областей у прикінцевих положеннях, проводити там якісь вибори й оголошувати амністію вбивцям українських солдатів. Усе. Далі – «заморожування» ситуації за українським сценарієм. Лінія безпеки, військово-цивільні адміністрації на більшій частині Донбасу, нарощення присутності ЗСУ без звіту ОБСЄ, удари РСЗВ у відповідь і на випередження.

Як і чому російська пропаганда спрацювала в українських силових структурах

Силовиків зазомбували не запоребрикові серіали (кінопродукція із відповідним змістом лише посилювала та закріплювала ефект зомбування). Мізки цим людям вправили «атци-камандіри», роль яких у вертикальних, воєнізованих структурах є величезною. Особливо з огляду на те, що набирають туди людей специфічного складу: природжених виконавців, схильних підкорятися авторитетові. А наші силові структури ще й значною мірою комерціалізовані та корумповані, так що командир не тільки наставник, але й годівник.

Путін у Криму кидає виклик історичним закономірностям, сподіваючись стати реплікою самого себе – блогер

Нинішнє кримське турне ВВП – це дещо більше: спроба пройтися спіраллю. Це виклик історичним закономірностям. Путін намагається стати реплікою самого себе. Емоційно ситуація схожа: в країні розбрат, еліти гризуться, тоді «чечени», нині ж «іділи», НАТО загрожує Росії і відмовляється її чути. Словом, IDDQD, подумав Володя. Та, схоже, переплутав гру.

Як парад до Дня незалежності свідчить про показові зміни на краще. ФОТО

Торік на парад ледве назбирали форми нового зразка, відтак її примушували здати. Нині ж 12 тисяч комплектів уже лежить на складах військових частин, на повний хід іде передягання четвертої хвилі мобілізації, в навчальних центрах повністю забезпечена шоста хвиля. І вилучення форми зі тканини 2701 – одне одному не завадить. Лише за минулий тиждень промисловість надала нам 25 тисяч комплектів форми – це половина від усього обсягу, одержаного 2014 року.

Священик-колаборант із Ровеньок, що голодують, літає на відпочинок до Криму

Якщо порахувати, то на політ в один бік він витратив не менше 25 тисяч рублів. Це не враховуючи проживання, харчування та вояжів окупованим Кримом, ціни в якому серйозно зросли у порівнянні з минулими роками. ... «Так це і є реальна теперішня Росія, а не мрії про неї із Ровеньок», – ламає шаблон політично-релігійному «діячеві» «ЛНР» іще один коментатор.

Як за гречку перейменувати Дніпропетровськ у Зажопінськ. ВІДЕО

За годину часу і 10 кг гречки журналістам вдалося зібрати 16 підписів за таку нову назву. 80% людей із обуренням відкинули подібну пропозицію. Деякі навіть погрожували здати за таке в міліцію. Втім шестеро поставили автограф «по приколу» і гречки не взяли. А решта 10 підписантів із готовністю обміняли свій автограф на пакет гречки, навіть не прочитавши, під чим ставлять автограф.

П'ять підстав воювати за Україну. Підстава третя

Іларіон Павлюк – автор матеріалу. Про перші дві підстави – у попередній публікації

Доки не йшлося про Голодомор. Про Крим. Про Совітський Союз із оцим їх вічним: «Ну нащо ви відділилися, жили ж добре всі разом». Або про українську мову: «Навіщо вона вам, коли чудово російською розмовляєте? Дурниці все це, й мова та ваша – штучна». Й ось тут виникали підозри, що все ж вони – вороги. Пам'ятаю, колись навіть соромився таких думок. Гадав, що вони говорять таке через своє недоумство, недовихованість, неосвіченість.

Як в Одесі Саакашвілі в багажнику евакуювали. ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулося тренування майбутньої патрульної поліції, участь в якій узяв незвичайний курсант... голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі. ... До процесу евакуації долучився й очільник краю – у драматичній ролі «запротореного до багажника». Присутність голови ОДА – безумовно відвертий піар-хід на користь нової поліції Одеси, якою Саакашвілі з об'єктивних причин опікується особисто.

Чому Лавров вилаявся: альтернативний погляд на історію однієї прес-конференції

Лайка Лаврова на нещодавній прес-конференції вмить зчинила закономірний скандал і завдала суттєвого удару Росії, яка й без того наче Повєткін в епічному двобої зі Кличком, ба навіть гірше. Микола Гавриловський у своєму тлумаченні вирішив насамперед покластися на дещо менш серйозне, а втім відповідне реаліям країни, де розум пожбурили якнайдалі геть і заповзялися воювать із харчами. Альтернативний погляд на конфуз Лаврова репрезентує чергова карикатура художника.

Гостинний двір чи Маріїнський палац – що реставрувати?

Гостинний двір після вкладеної суми може мати навіть не одну, а декілька чітких концепцій використання. Перший варіант – це корпус Києво-Могилянської академії. Будівля буде жити і працювати так, як жив центр Подолу, центр Магдебурзького права в Києві. Другий – це Музей історії Києва. Символічне, ідеологічне значення такого закладу неможливо переоцінити за нинішніх умов. Прагматична і негайна користь від відновленого Гостинного набагато перевищує усі можливі зиски від реставрованого палацу біля Верховної ради.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини