MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 жовтня 2015

2436 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 19 жовтня

Сорос: Україна стала Рубіконом для глобальної політики Євросоюзу

На думку Джорджа Сороса, лідери ЄС мають визнати, що Україна – це не Греція. Сьогодні українці втілюють у собі квінтесенцію демократичних поривань і нової філософії вільної Європи. Невизнання цього факту приховує в собі серйозну загрозу подальшому існуванню Європейського Союзу.

Янукович подав на Україну позов до Європейського суду

Згідно з ним, колишній президент просить суд підтвердити порушення його прав, передбачених Європейською конвенцією із прав людини, зокрема, прав на чесний суд (стаття 6), ефективне розслідування замахів на його життя і захист (стаття 2), а також права не зазнавати дискримінації через свій політичний статус і позицію (стаття 14). Янукович зазначає, що українські суди залежні й упереджені та зазнають впливу вищих посадових осіб.

Молдова: поділ на «проросійських» та «проєвропейських» політиків доживає своїх часів

Значно затребуванішим сьогодні є поділ на «прореформаторських» та «нереформаторських» політиків. А провести реформи в країні ти не в змозі, якщо не здатен спочатку реформувати себе. Філат виявився нездатним і пішов легкомим, але слизьким маршрутом: «прем'єр – державний банк – корупція – арешт».

Власник магазинів на території «ДНР» відмовився від участі у виборах до Київради

«Історія з колишнім власником донецької «Обжори» В'ячеславом Соболєвим закінчилась. Він написав заяву про зняття з виборів після розмови з керівництвом БПП "Солідарність"», – йдеться у повідомленні. Ар'єв наголосив, що в партії були обурені цим випадком. «Після виборів буде серйозна чистка місцевих осередків. Полетять голови», – пообіцяв нардеп.

Прямий підкуп від кандидата в депутати Київради Олександра Костюшка. ВІДЕО

Одному зі спостерігачів «ОПОРИ» на електронну пошту надійшла інформація про те, що Костюшко роздав у своїй приймальні по 500 грн. громадянам – як матеріальну допомогу. Міліціонери конверти так і не вилучили, оскільки, за їхніми словами, не мають таких повноважень. Костюшко у свою чергу заявив, що нічого протизаконного не здійснює, адже роздає матеріальну допомогу громадянам як діючий депутат Київської міськради.

Колишнього міністра Януковича Колобова намагалися звільнити з-під варти в Іспанії за допомогою підробних документів – ГПУ

Утікач Колобов

Перебуваючи в Іспанії, Юрій Колобов звертався до суду з проханням про своє звільнення під заставу. У зв'язку з чим Генеральна прокуратура України негайно надіслала листа компетентним органам Іспанії щодо справжнього процесуального статусу Колобова. Справа щодо екс-міністра Януковича буде доведена до суду і справедливого вироку.

Не Мінськом єдиним: до питання введення на Донбас миротворчого контингенту

Ми повинні брати до уваги всі варіанти, і введення миротворчого контингенту на Донбас у разі невиконання Мінських угод – один з них. Україна час від часу піднімала це питання ще до укладення останніх Мінських угод, але існують дві перешкоди ухваленню рішення про введення миротворців. Перше – це блокування рішення Росією, яка рішуче не бажає будь-якої міжнародної присутності на Донбасі: це негайно зупинить війну і розставить всі крапки над «i», адже стане зрозуміло, хто є хто.

Українці підписують електронну петицію з вимогою відправити у відставку голову ДФС України Романа Насірова

Електронна петиція до Президента України Петра Порошенка з вимогою відправити у відставку та розслідувати злочинну діяльність голови Державної фіскальної служби України Р. М. Насірова набирає голоси. У зверненні йдеться про те, що голова Насіров упродовж свого керівництва ДФС виявляє некомпетентність щодо виконання службових обов'язків.

Мовне питання національної безпеки й оборони

Якщо ви говорите російською, то для росіян війна з вами вважатиметься не завойовницькою, а «освободітєльной». Бо вони так внутрішньо влаштовані. Хто говорить російською, але не вважає себе одним народом з росіянами, той зрадник, ворог «зазомбований американцями», якого треба «освобождать» від цієї думки.

Бог і політика – найменш принципові на війні – Артем Чех

На передовій усе загострюється. Конфлікти – теж. Люди спалахують, немов всохла амброзія. Все, що було приховане, полізло назовні, наче наповнювач з армійських бушлатів. Все менше розмов про бога і політику. Все більше побутових питань. Секс став поняттям глибоко індивідуальним, наче зубна щітка чи кульковий дезодорант.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини