MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 жовтня 2015

2600 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 16 жовтня

Що членство в Радбезі ООН дає Україні

Україна може скористатися своїм членство у Раді безпеки ООН для того, щоби, наприклад, запропонувати проект реформи Радбезу – який дав би змогу приймати нових постійних членів або обмежувати право вето тих чи інших країн. Тим паче, що непостійними членами РБ ООН стали деякі держави, що зацікавлені в такому реформуванні.

Вибори і гречка. Як зарадити тому лихові

Відомі випадки, що громадяни вишиковуються в чергу, щоб одержати якийсь подарунок. Це може бути з двох причин: або в тих людей мовчить сумління, або їм бракує засобів для життя, що вони голодні. У другому випадку треба таким людям поспівчувати, що їх доведено до такого стану. Але навіть коли вони через бідність приймають якісь дарунки, це не означає, що вони мають себе продати. Вони не зобов'язані голосувати за тих, хто нещадно користає з їхньої нужди.

Битва за активи: як Портнова його фірмовий стиль виказав

Цього разу «бомбі» Портнова «вибухнути» завадили

Показав документи пленуму Вищого спеціалізованого суду України, що його саме готували, де узаконення набував механізм зняття арешту, накладеного в межах кримінального переслідування, порядком цивільного процесу, – себто без участі прокурора чи представника держави взагалі. Схема для тямущої людини була настільки прозорою, що брав острах.

Путін усім програє: Кремль наче муха в павутині, а тамтешній карлик тоне у власних авантюрах

Путін тоне у власних авантюрах, як у сипучих пісках. Він нічого не домігся і значно погіршив відносини Росії з багатьма європейськими державами. А адже скільки нагніталася атмосфера з приводу того, що після поїздки в Нью-Йорк Росія знову повернеться на велику геополітичну арену, і світ зрозуміє, що без РФ він ніяк не обійдеться. Тим не менш, все вийшло з точністю до навпаки.

Перейти на українську: щоденник колишнього російськомовного. День третій

Спіймав себе сьогодні на тому, що почав думати українською, тобто не перекладати, а саме думати. То той ефект, який я хочу отримати. Навіть у ґуґлі несвідомо почав писати запити українською. Ще написав сьогодні смс своїм одногрупникам, як староста, про початок сесії. Вперше зробив це українською й усі відповіді отримав українською. Молодці).

Завдяки саботажу в Генпрокуратурі корупціонер Злочевський вивів з-під арешту $23,5 мільйона – Лещенко

Міністр часів Януковича Злочевський

Замість цього 2 грудня 2014 року слідчий Кравець, що перебуває у підпорядкуванні заступника генпрокурора Заліска, пише листа про те, що Злочевський... чистий перед законом. Хоча тоді вже було відкрито провадження щодо його незаконного збагачення та тривав збір доказів у справі. Скільки коштувало Злочевському така «прощена грамота» – можна здогадуватися. Але Україні вона вартувала втрати можливості повернути 23,5 мільйона доларів.

Професор Пономарів: Не треба все перекладати з російської

Не обов'язково одне слово однієї мови перекладати саме одним словом иншої. Росіяни ж перекладають наше залізниця не железница, а железная дорога. Тож і ми їхнє розмовне сгущенка подаємо як нейтральне: згущене молоко.

Олександр Данилович Пономарів

Біля берегів Одеси пройшли морські навчання за стандартами НАТО

Як бачимо, співпраця України з НАТО набирає обертів, адже з часу попередніх навчань «Sea Breeze 2015» минуло лише півтора місяці. За словами прем`єр-міністра України Арсенія Яценюка, це надзвичайно важлива подія у двосторонніх відносинах України та Сполучених Штатів Америки.

Потреба своїх слів: українські дев'яності – аж ніяк не «лихі»

Вони таким чином залишаються у московській парадигмі, а нам варто ще розібратися, які вони були для нас, може й інші слова знайдуться; в мене про 90-ті, особливо про початок 90-х, є й цілком ентузіастичні мемуари. Казкові 90-ті. Оте «ліхіє», по-перше, не дає змоги включити до наших рефлексій усе оце, що залишили за бортом московські інтелектуали, винісши свій вирок одним епітетом – «ліхіє». А по-друге, ми визнаємо, що не було видимої різниці між тим, як виживав наш народ, і як росіянці. А різниця була кардинальна.

Банька по-чорному: спізнати в собі Вацлава Гавела

Ми ввійшли всередину, роздягнулися, він хлюпнув на купу розпеченого каміння кварту води і почав шмагати мене віником, визойкуючи куплети з бабусиного репертуару. Десь на третій пісні я відчув, що вмираю, і кинувся до дверей, які виявилися зачиненими ззовні.

Легендарний Вацлав Гавел

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини