MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 грудня 2015

2723 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 18 грудня

Єврокомісія визнала Україну готовою до скасування віз з ЄС

Європейська комісія у п'ятницю остаточно прийняла шостий звіт щодо виконання Україною вимог Плану дій візової лібералізації. У документі наголошується, що надання Україні безвізового режиму стало можливим завдяки особливим політичним відносинам Києва і Брюсселя: "Беручи до уваги відносини України і ЄС, Єврокомісія на початку 2016 року подасть (Раді ЄС) законодавчу пропозицію про зміну регуляції 539/2001".

Присуд ЄС: санкції проти Росії продовжено

Ідеться про щонайменше ще півроку економічних, секторальних санкцій, із-поміж яких зокрема – ембарго й обмеження в банківсько-фінансовій сфері, військово-технічному співробітництві, сфері інвестицій, енергетиці. Ухвала продовження санкцій супроти Росії відбулася без обговорень.

Безвихідь Путіна: фіаско в Україні та гібридний, однак таки афганський сценарій у Сирії

Вже очевидно, що російський президент не мав ніякого успіху в Україні. Тож Путін переключився на Сирію - а що йому ще залишалося робити? Стан справ на сьогоднішній день цілком очевидний. Як, власне, багато хто і передбачав, ситуація в Сирії йде за гібридним, але все ж таки афганським сценарієм.

Про українсько-українське примирення

Трьома головними умовами для примирення є реформи, реформи і ще раз реформи. За яких обставин окуповані території Донеччини та Луганщини мають вертатися в Україну? Вони мають прийти в радикально реформовану країну, а не Україну 2013 року. В таку не те що Донеччина й Лугшанщина, я сам, як і - надіюся - мільйони українців, вертатися не хочуть.

Система закупівель ProZorro зекономила для держави понад 500 мільйонів гривень

Наступний етап реформи - переведення всіх бюджетних закупівель в електронну форму. Цей перехід відбудеться протягом 2016 року. Для його здійснення необхідно ухвалити Закон "Про публічні закупівлі", який вже зареєстрований у Верховній Раді. Серед іншого, Закон затверджує засади роботи в системі електронних закупівель, яка сьогодні працює в пілотному режимі.

Чорновол: Тільки за цей рік новітній Курченко не заплатив близько 2 млрд грн. податків

Олександр Онищенко

Якщо надалі щодо податкових боргів Онищенка приймуть лише рішення щодо розстрочення грошових зобов'язань, ця сума не лише ніколи не буде сплачена в бюджет, а за рік виросте більш ніж удвічі. Бо зараз Онищенко зайняв позицію взагалі не платити.

Переддень святого Миколая у Верховній Раді: як і за що голосували діти. ФОТО, ВІДЕО

Дискусія відбувалася дуже конструктивно, в атмосфері взаємної поваги і довіри. 250 дітей з усіх усюд країни на один день створили ідеальний парламент. Вірю, що коли вони підростуть – створять ідеальну країну.

Ліберальна податкова реформа – вже наступного року?

Уже після затвердження парламентом змін до Податкового кодексу та ухвалення закону про держбюджет законопроект №3630 також розгляне Верховна Рада в першому читанні. Планується, що цей документ стане базою для розробки в наступному році нового податкового кодексу, в якому знайдуть своє відображення і прогресивні норми парламентського законопроекту №3357.

Чому українському музикантові довелося відхилити конракт зі знаним гуртом Smokie

Андрій Войтюк

Є в цих людях щось таке, що можна назвати моральною вищістю: я точно знаю, що я так не зможу і не зміг би ніколи. На них можна рівнятись. Вони в моєму житті стовпи, реальні герої, не просто люди з переконаннями, а й із великим серцем і чистим сумлінням. Одним із них є Андрій Войтюк – музикант, барабанщик, перкусіоніст, учасник багатьох українських груп.

Як у Києві святкуватимуть Новий рік

Цьогоріч мешканці та гості столиці зможуть насолодитися новорічною атмосферою аж на п'яти площах – Софійській, Михайлівській, Поштовій, Троїцькій, Контрактовій, а також на Співочому полі, про це повідомляє КМДА. Якою буде новорічна програма – далі в нашому матеріалі.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини