MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 червня 2016

2021 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 23 червня

Підсумки зустрічі президентів Порошенка й Олланда у Франції

Відвідини президентом України Франції, яка після рішення Сенату щодо поступового зняття санкцій, могла стати слабкою ланкою, видаються політично важливими. Франсуа Олланд повторив прихильність до мінських угод, підходу, що зняття санцій можливе тільки після повного виконання домовленостей, себто не змінив своєї позиції попри настрої в Сенаті. Те, що Росія тисне й укладає ресурси у справу зняття санцій, одначе їх однаково продовжать - це, безумовно, поразка російської дипломатії та виграш України.

Санкції проти РФ мають діяти в повному обсязі до повного виконання мінських угод – Ірина Геращенко

Санкціі мають діяти В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ до ПОВНОГО виконання Мінських угод. До моменту відновлення контролю над кордоном. Вимагати виконання Мінських угод потрібно від заколотника війни – від РФ і Путіна, а не нікчемних маріонеток з ОРДЛО, чиї прізвища завтра забудуть навіть у Кремлі, бо вони ніхто і знать їх ніяк. Більше того – украінська сторона як передумову можливих виборів вимагатиме ліквідацію псевдодержавних інститутів цих псевдореспублік, яких не визнала навіть Москва. З ким там розмовляти?

Саджатимуть за все: Держдума РФ презентує росіянам достоту пекельні закони

Влада зможе позбавляти людей громадянства – зокрема за роботу в міжнародних організаціях. За невиказництво теж позабвлятимуть громадянства. Й саджатимуть до в'язниці. Це нова стаття Кримінального кодексу. Запроваджують іще одну статтю, згідно з якої можна ув'язнювати за дописи в соцмережах. І знову ж таки – позбавляти громадянства. Оператори місяцями зберігатимуть записи телефонних дзвінків і всю переписку користувачів. Співробітники силових урядництв зможуть вивчати цю інформацію.

Жахливий злочин СРСР: 23 червня вшановуємо пам'ять жертв розстрілів в'язнів у тюрмах Західної України

Львів'яни розшукують своїх рідних на подвір'ї в'язниці, що на вулиці Лонцького. Червень 1941-го

75 років тому, із початком наступу нацистів, радянська влада знищила у в'язницях на окупованій у 1939-му році території понад 20000 людей. Перші розстріли в'язнів почались у тюрмах Західної України вже 22 червня. Одна із перших наймасовіших екзекуцій відбулася у в'язниці Луцька 23 червня 1941 року. Архівні документи свідчать, що станом на 10 червня у Луцькій в'язниці утримувалося 2117 ув'язнених: патріотично налаштована молодь, активісти ОУН, священнослужителі, інтелігенція. У доповідних записках начальникові тюремного відділення НКВД зазначається, що 23 червня, у зв'язку з бойовими діями біля Луцька, з-під варти звільнили малолітніх, "указників" і засуджених за незначні, тобто побутові злочини. Всього 84 особи. Решту розстріляли з кулеметів та закидали гранатами.

Що відрізняє дорослі суспільства від інфантильних

Нині офіційна Варшава готова відмовитися від чарівної формули – взірця польської шляхетності й гідності, коли 1965 року, ще на руїнах Другої світової, єпископи країни звернулися до своїх німецьких колег із пронизливим "Вибачаємо і просимо вибачення". Тепер нам кажуть: "Уже не працює, не той випадок, ситуація асиметрична". Що ж, міряймося мерцями. Чом би не почати відразу з козацьких повстань XVII століття? Ми, своєю чергою, не готові йти на поступки сусідам, і це зрозуміло по-людськи й по-всякому.

Декомунізація в дії: канал Симоненка залишили без ліцензії

Національна рада з питань телебачення і мовлення України вирішила не продовжувати ліцензію на цифрове мовлення для телеканалу "Гамма". Костинський також зазначив, що раніше лідер комуністів Петро Симоненко, синові якому належить канал, заявляв, що Нацрада складається із фашистів, а директорка телеканалу – що Нацрада займається цензурою. "Чекаємо нових заяв Симоненка і його прихильників. Але вже не в "цифрі", – підсумував член Нацради.

Моніторинг ефіру ТРК "Україна": кількість порушень на ахметівському каналі вражає

Активісти "Відсічі" провели моніторинг ефіру ТРК "Україна" та були вражені кількістю виявлених порушень. В ахметівської "України" вже є одне попередження від Нацради за серіал власного виробництва "Не зарікайся". Після цього редактори мали б обережніше підбирати ефірний контент. Однак або ТРК "Україна" самогубці, або просто впевнені у своїй безкарності. Про всі факти порушень ми невідкладно повідомимо Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення та Держкіно України.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини