MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 липня 2016

4207 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 1 липня

Санкції продовжені. Що далі?

Сьогодні Євросоюз продовжив санкції проти Росії. Від жодного офіційного лідера ЄС я не чув заяв про можливість скасування санкцій з Росії. РФ не продемонструвала жодних просувань, які дали б привід міркувати над скасуванням санкцій. Дуже показовою є заява канцлерки Німеччини Ангели Меркель під час зустрічі з прем'єром Володимиром Гройсманом, коли вона визнала, що ні про які вибори в Донбасі не може бути мови, поки не вирішено питання безпеки. Іншими словами, Меркель підтримала позицію України: спочатку безпека, потім створення умов для виборів і лише після цього самі вибори. Не думаю, що Євросоюз змінюватиме свою позицію з цього питання.

У Дніпрі, Києві, Львові, Парижі, Римі та інших містах лунають останні земні оплески для Василя Сліпака

Богом даний талант повів його далеко поза межі України, дав змогу співати на сценах різних країн, зокрема в опері в Парижі. Будучи далеко, він зберіг пристрасну любов до своєї Батьківщини. Коли над нею зависла небезпека, він кинувся на її захист. Василь був пасіонарним. Він став серцем і голосом паризького Майдану. Коли ворог ступив на українську землю, розпочавши лукаву і тривалу війну, він пішов добровольцем на фронт. Як волонтер, оперний співак самовіддано працював у Парижі, щоб допомагати воїнам та дітям загиблих героїв, посилками, ліками і лікуванням. Остаточно Василь віддав самого себе.

Турецька дилема: чи стане єдність протилежностей підвалиною Европи

Принципове запитання: Европейська Унія – це рівноправний союз розвинених країн, що базується на повазі до прав людини і демократичних цінностей, чи лише своєрідний елітний клуб християнських націй континентальної Европи? Якщо придивитися до карти, то видно, що Британія й Туреччина розташовані на протилежних сторонах материкової Европи, за тонкою смужкою води і товщим пластом відмінної ментальності. Сьогодні здається, що вони – вороже налаштовані антиподи, які ніколи не зблизяться. Та в довгостроковій перспективі, подобається це комусь чи ні, лише єдність цих протилежностей може стати підвалиною сильної й стабільної, великої й справді мультикультурної Европи.

"Брекзит" і я: британський корабель гордий, але – на мілині

Вбачаючи в забюрократизованому Євросоюзі загрозу своїй ідентичності, голосуючи проти неконтрольованої міграції, прихильники "Брекзиту" висловились і проти моєї доньки, не задумуючись над тим, що такі іммігранти, як вона, своїм талантом, тяжкою працею і відданістю збагачують Британію. Незважаючи на все, вірю, що Сполучене Королівство, Європейський Союз і моя рідна дочка переживуть це збурення, проте я не здатен пробачити політичним елітам, які піддають нас черговим та абсолютно непотрібним випробуванням, утягують у політичні проекти, в яких ми надто часто зведені до голосу "за" або "проти", немов наше життя можна було б звести до нульової єдиної системи цінностей.

Що трапилося в районі Світлодарської дуги

Сили АТО продемонстрували високий рівень боєготовності і здатність ефективно реагувати на зміну оперативної обстановки, при цьому не порушуючи умов мінських домовленостей. Ніхто Вуглегірськ, Санжарівку й інші населені пункти не оточував і не штурмував. "Сотні убитих карателів і десятки одиниць знищеної техніки" існують лише в уяві пропаганди російських окупантів і колаборантів ОРДЛО. Ніяких проривів і тим більше "перевірок і тренувань проривів" ніхто не влаштовував, для терористів може бути тільки один висновок: будь-яка їхня провокація повинна закінчуватися ударом по зубах.

Що нам робити з нашими гомосексуалістами?

Тут не йдеться про гомосексуалізм, він не є головною західною цінністю. А існують цінності постматеріального суспільства. Відповідно до них кожна група, якщо вона не є злочинною, має право на самовираження. Питання, однак, полягає в тому, як перевести Україну з американського 2004 року в 2016-й? Ціна цього питання – висока. Адже в нас головна лінія розколу щодо ЛҐБТ пролягає не між традиціоналістами й модерністами, а проходить через модерністський табір. Відповідно, якщо вкидаємо в наші публічні дискусії питання про гомосексуалізм, то ризикуємо внести розбрат у групу, яка є головним агентом змін. А тим самим понизити шанси на модернізацію України.

Вчені зафіксували унікальне полярне сяйво на Юпітері. ФОТО, ВІДЕО

За допомогою телескопа "Габл" науковці змоги зняти унікальне явище – полярне сяйво на Юпітері. Знімки та відео цього видовища були опубліковані на сайті NASA. Юпітер, найбільша планета Сонячної системи, відома своїми барвистими бурями, найзнаменитіший з яких – Велика червона пляма. Тепер астрономи зосередилися на інший красивій рисі планети із допомогою ультрафіолетових можливостей телескопа "Габл". Незвичайні яскраві світила, які показано в нових спостереженнях, відомі як полярні сяйва. Вони створюються, коли частинки високої енергії входять у земну атмосферу в районі її магнітних полюсів і стикаються з атомами газу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини