MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 серпня 2016

2551 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 11 серпня

Кримська істерика окупантів: черговий недолугий пропагандистський фейк Росії чи щось серйозніше?

Коли ФСБ оприлюднила заяву про українських диверсантів, уже й Путін мусив грати очікувану від нього медійну роль – заява, погроза, щось скасувати. Тому такі надолугі й сама заява ФСБ – де диверсанти чомусь із ГУР а не зі ССО – й усі подальші офіційні версії, де мова йде спочатку про підрив керівництва окупаційної адміністрації Криму та мостів із дорогами, а вже через день все мінімізується до мікровибухів на пляжах і в шашличних задля зриву останнього місяця курортного сезону. Власне, це історія про те, як логіка інформаційної війни змушує керівництво РФ до все агресивніших дій навіть тоді, коли вони цього не планують.

На великомасштабну військову операцію в Україні Путін не здатний, для нього це самогубство – політолог

Путін заявив, що після повідомлень про запобігання "терактів у Криму" він вважає безглуздою зустріч у нормандському форматі. По суті він відмовляється від Мінських угод. Досить цікавий розвиток подій. Мінські угоди були основною стратегією Кремля: нав'язати Україні ілюзію відновлення територіальної цілісності, заштовхнувши ОРДЛО до складу країни, і блокувати тим самим її розвиток. Складається враження, що останні кроки Путіна зроблені від якогось відчаю. Можливо, він усвідомив, що Київ не піддається тиску з боку Франції і Німеччини в частині Мінських угод, і того результату, якого він очікував, – зміна Конституції і федералізація України – теж не виходить.

Мова ворожнечі: коли журналістські стандарти допомагають російській агресії

Для чого морочити голову тут, в Україні? Ми ще на Майдані переконалися, що ненасильницький спротив – це не про нас. І ми далекі від тотального виконання Христової заповіді про любов до ворогів і благословення тим, хто нас проклинає. Отже, війна. А в неї є свої неписані закони. Щоб убивати ворогів фізично, треба спочатку дегуманізувати їх словесно. Люди йдуть на фронт воювати із сепаратистами, терористами й окупантами. І спроба замінити ці словами якимись іншими, "наближеними до стандартів" – перший зрадницький крочок до капітуляції, до демотивації тих, кому не забракло мужності взяти в руки зброю.

У разі наступу на російських окупантів чекає кривава російська каша від здібних українських кухарів

Українські військовики готуються до будь-якого розвитку подій, українські вояки готові

Коли мені розводяться про те, що буцімто "за годину знищать ППО і авіацію", "за два всю армію", "за три в Києві", я згадую полонених російських десантників, що рюмсали в полоні. І при цьому – спланована операція. Адже це важливо. Найкращі з найкращих. Нова техніка. Гарна розвідка. І що в результаті? Один БТР росіян спалили, другий здався сам. Десантники склали зброю! І це Росія. Ось вам рівень планування операцій. Ось рівень бойового духу. Ось "армія майбутнього", "за годину" й ось це ось усе. Не слухайте ідіотів.

Чому брешуть на війні й що слід затямити журналістам

Брешуть на війні не з любові до мистецтва, а для того, щоб противник убив менше твоїх людей. Тому Сун Цзи і сказав, що війна – шлях обману. Оскільки пріоритет командира – життя ввірених йому людей, він, якщо це знадобиться (а бувають випадки, коли це потрібно), скаже вам неправду. І матиме рацію. Дуже часто те, що видається примхою, насправді є необхідністю. Якщо ви не вважаєте, що ваші принципи вартують більше за чужі життя, і не готові до думки, що підставляєте своїх солдатів під ворожий удар, змиріться з тим, що: це війна, тут не тільки вбивають, а й спотворюють дані; дя офіцера в пріоритеті життя солдатів, а не коректність вашого репортажу.

Позбавити Національну поліцію України від отаких владів і славіків. ФОТО, ВІДЕО

В'ячеслав Малько

Усі забули, як 22 червня патрульна поліція затримала Славіка (В'ячеслава Малька) п'яного в зюзю на "лівому" донецькому Range Rover із підробленими документами. Range Rover зі штрафмайданчика. Славік тоді бився з патрульними, матюкався й обіцяв "усім пиз*ець". За менш ніж два місяці Славіка не те, що не звільнили, а Влад (Владислав Іщенко) потягнув його на підвищення. Справу зам'яли. Суддя скасувала постанову про правопорушення щодо Славіка. Славік зробив собі оперативний талон на лівий "Рейндж", щоб не зупиняли патрульні. Ми будемо пильно слідкувати за долею Влада та Слави. Пильно-пильно. Вони цього бояться.

Як виглядає різниця в 0,1 секунди на фініші. ФОТОФАКТ


Кожен спортсмен добре знає, що навіть доля секунди може коштувати йому перемоги. Та коли переможця з першого погляду визначити складно, до роботи беруться спеціалісти. Ми підібрали для вас фото, на яких зображені найхвилюючі миті спортивних змагань. Ось такі вони – найдовші долі секунди для спортсменів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини