MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 жовтня 2016

2300 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 3 жовтня

BBC: Новий ГУЛАГ. У тюрмах ОРДЛО в'язнів перетворили на рабів

Вони роблять меблі, труни, настільні ігри, виготовляють колючий дріт, мелють борошно або працюють в примітивних небезпечних вугільних шахтах, так званих "копанках". "Важко повірити, що ми є свідками рабської праці в центрі Європи в 21 столітті – але це так і є, і з цим потрібно боротися, – пише Лисянський. – Ці люди відчувають себе покинутими і позбавленими надії. Тюрми закриті для відвідувань для всіх, окрім родичів. Червоний Хрест та інші гуманітарні організації не мають змоги допомогти".

Українського журналіста посадили в "Лефортово". Реакція соцмереж

30 вересня 2016 року в Москві затримали спеціального кореспондента Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка. Його помістили до СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві" за ст. 276 КК РФ. Сущенко повідомив правозахисникам, що при затриманні на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт. Слідство ФСБ надало йому державного адвоката. Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України у Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії

Візит українських нардепів до США: чого вдалося досягти

Найголовнішим результатом поїздки стала оперативна реакція Держдепу та особисто віце-презиента Байдена на рішення Верховного Суду Росії щодо заборони Меджлісу. Ми закликали до рішучих дій США проти російського сценарію на знищення кримських татар. Також на всіх зустрічах просували ухвалення Сенатом закону "The STAND for Ukraine Act", який єдиний на законодавчому рівні зафіксує санкції проти Росії та надає право президентові США надати Україні летальну зброю, що вже схваленой нижньою палатою Конресу США. Це стратегічний документ. У разі його ухвалення, яка б не була перспектива президентства, – санкції будуть продовжені.

Сиріал за наші гроші – совдеп замість українського фільму

Кадр зі "Століття Якова"

Так у нас вже повелося: ставлять пам'ятника Тарасові Шевченкові, а виходить Ленін, знімають щирий український фільм, а виходить совдеп. Проблема фільму не в романі Володимира Лиса, який здобув уже широку популярність, і не в сценарії Андрія Кокотюхи, бо обоє вправно уміють тримати інтриґу, про що свідчить і читацький попит. Проблема фільму в самовпевненості режисера, який вирішив упоратися з непростим завданням самотужки, зіґнорувавши і етнографів, і істориків, та й самого автора роману, який би теж міг багато чого підказати й виправити.

Перші підсумки атестації: 5257 міліціонерів не стали поліціянтами

26% керівного складу звільнено. В цілому не пройшли випробування 14% (5257 міліціонерів так і не стали поліціянтами). З урахуванням того, що 15670 поліціянтів вступили на службу в нову патрульну поліцію з урахуванням конкурсних процедур, і особливого порядку атестації підрозділів в зоні АТО (13 180 осіб) – по всій країні до атестації було призначено 68135 осіб. За підсумками: 5257 осіб не пройшли атестацію та були звільнені, 4766 – рекомендовані до пониження в посаді, 4479 – рекомендовані комісіями до підвищення в посаді. Трохи пізніше, після звірки, ми оприлюднимо повні списки тих, хто пройшов і не пройшов атестацію поліціянтів.

"Депутати, ви уху їли?" - активісти під ВР вимагають припинити саботаж антикорупційної боротьби. ФОТО

Сьогодні, 3 жовтня, активісти пікетують Верховну Раду з вимогою припинити саботаж боротьби з корупцією в державі. Пікетувальники вимагають не реєструвати законопроект глави фракції БПП Ігоря Гриніва, яким пропонується закрити інформацію про майно і подарунки чиновників. Як відомо, лідер фракції БПП Ігор Гринів пропонує внести зміни до закону про запобігання корупції, і закрити відомості з декларацій для загального користування.

Понеділок – прокляття злочинної календарної системи

На відміну від багатьох розвинених країн, тиждень у нас починається не з неділі, а в понеділок. Згодьтесь, наскільки легше переніс би наш організм перший день тижня – вихідний! А другий день тижня, понеділок, не мав би негативної конотації, не був би сірою чи навіть чорною плямою на нашому і без того переповненому буднями календарі. Адже понеділок звалюється на голови ні в чому не повинних наших земляків, як п'яний пасажир із другої полички забацаного плацкартного вагону замість легкої, як пір'їнка, лагідної неділі, коли сам бог велів відпочивати і важкого до рук брати категорично заборонив?

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини