MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 листопада 2016

1950 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 23 листопада

Чому без Революції гідності все було би значно гірше

Почитав деякі дописи противників Майдану, написані "до річниці". Всі їхні аргументи виходять із тези про те, що якби не було Майдану, то ми всі ці три роки жили б в абсолютно штатному режимі: мали б той самий курс долара, ті самі тарифи, ту саму "стабільність", не було б війни, втрати Криму, економічної кризи. А на чому базується таке припущення? Воно висмоктане з пальця і не враховує жодних реалій (від геополітичних і безпекових до бюджетно-фінансових), що склалися на кінець 2013 року. Насправді Майдан дав нам чи не найм'якіший із реально можливих виходів із режиму Януковича.

20 заповідей вільних людей

Один зі провідних фахівців із історії Східної Європи професор Тимоті Снайдер

Американці не мудріші за європейців, які дивилися, як демократія корилася фашизмові, націонал-соціалізмові, комунізмові. Наша єдина перевага полягає в тому, що ми можемо вчитися на їхньому досвіді. Ось двадцять заповідей, що випливають з XX століття. 1. Не будь наперед слухняним. Авторитаризм добру частину влади дістав безплатно. Окремі люди наперед думають, чого може хотіти репресивний уряд, і починають це робити, перш ніж хтось почне їх до цього схиляти. Вже так поводився, правда ж? Перестань. Випереджувальний послух показує владі, що є можливим.

Піонтковський: Кремль готовий здатися

Четверта світова війна триває вже майже три роки. На полях реальних битв, де гинуть люди, у генеральних штабах, де їхня загибель планується, в головах мільйонів людей, які вирішують, за що вони готові або не готові вмирати. Вона ще триватиме якийсь час, але результат її вирішено: путінська Росія зазнала дві фундаментальні стратегічні поразки. Найболючіша – в Україні. Гірша, ніж військова, – метафізична. Ідеологію "руского міра" відкинуло російське населення України, яке залишилося в переважній своїй більшості вірним українській державі та її європейському вибору.

Незламані Голодомором: геноцид не зміг убити українське національне відрождення

Василь Барка

Підрахунок жертв Голодомору 1932-1933 років не зводиться суто до тих, хто помер фізично. Голодомор визволив найбільший людський страх – страх смерті, а заодно до крайньої межі активував інстинкт самозбереження. Мільйони людей на рік потрапили в ситуацію, коли поруч повільно і важко помирали рідні, сусіди, знайомі. Це відбувалося без будь-яких раціональних причин – чи то неврожай, чи то стихійне лихо – а з волі влади. І зарадити цьому не було шансів. Тільки чекати смерті, відчайдушно шукати порятунку і божеволіти. Ніхто не знає, скільки людей духовно загинули за той рік.

Саміт Україна-ЄС: вперед у європейське майбутнє

Маємо довести, що Енергетичне співтовариство – це дорога зі двостороннім рухом, а не лише комплекс зобов'язань для України. Тому Меморандум про взаєморозуміння і стратегічне партнерство в енергетичній сфері, який буде підписано завтра, і в якому є все – від синхронізації енергетичних мереж до співпраці в сфері енергетичної безпеки – може багато чого змінити. Але тільки за політичної волі і України, і ЄС. Завтрашній саміт Україна-ЄС буде важливою нагодою не для підняття келихів, а для звірки годинників. Ми маємо переконатися, що обидва годинники справні. І хоч на них і різний час – брюссельський та київський, стрілки на них обертаються вперед.

Скасувати мовний закон Колесніченка-Ківалова – чому це важливо

Останнім часом на мовному фронті відбулися позитивні зміни: громадськість домоглася запровадження української пісенної квоти на радіо, українці почали потроху оговтуватись від паралічу й дедалі активніше говорять уголос про неприйнятну мовну ситуацію. Але закон КК досі продовжує діяти й душити Україну. Наші втрати від цього закону незрівнянно більші, ніж втрати на фронті. Це пряма загроза суверенітетові та взагалі існуванню України. Тож питання про скасування закону КК стоїть ще гостріше. Євромайдан стояв і за мову також. Не забуваймо про це.

Де Ніро, Генкс та Ґейтс: Обама нагородив видатних американців Президентською медаллю Свободи. ФОТО

"Сьогодні ми відзначаємо видатних американців, які підняли наш дух, зміцнили наш союз, які ведуть нас до прогресу", – зазначив Обама. За словами президента, церемонія вручення найвищої цивільної нагороди СШ,А цього року має особливе значення, оскільки лауреати "особливо видатні". "Останній фільм "Саллі" довів, що ми ніколи не повинні рушати в подорож з ним (Генксом) ... але ми не можемо встояти", – сказав Обама, перерахувавши фільми-катастрофи за участю Генкса. "Він хороший чоловік, а це найкращий титул, який можна отримати", – наголосив Обама.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини