MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 листопада 2016

1459 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 28 листопада

Луценко оголосив Януковичеві підозру в учиненні державної зради. ВІДЕО

Янукович підозрюється в тому, що 1 березня 2014 року, будучи громадянином України, перебуваючи в невстановленому місці на території Російської Федерації, діючи умисно, в порушення вимог ст. ст. 1, 2, 65, 68, 132-134 Конституції України, вчинив державну зраду, а також із метою сприяння РФ та її представникам у порушенні суверенітету і територіальної цілісності України ... склав, підписав та звернувся з письмовою заявою до президента РФ В. Путіна зі проханням використати збройні сили цієї держави на території України.

Судовий фарс. Чому не треба дивитися на пику Януковича

Маємо всі компоненти: постановку на сцені (бо це не суд, а трансляція з російського антиюридичного світу; немає надії, що цей "суд" видасть Януковича Україні, а отже немає шансів на те, що злочинець понесе покарання, це все комедія на камеру), гру слів, зумисне використання абсурду та сильно стилізовані постановки (допит вбивці як свідка), помилки визначення ідентичності (якраз свідка й убивці). У час гібридної війни й гібридних викликів надати катові можливість безперешкодно мовити на всю зґвалтовану ним країну, дати можливість знову виголошувати свої тиради і повністю монополізувати інформаційний простір своїм баченням Майдану, війни і подій на Донбасі, – це неприпустима помилка нарівні зі злочином.

Голод і гідність: глибина приниження людини в СРСР

Про яке людське існування можна було говорити стосовно українського сільського мешканця в часи голоду, якщо йому було відмовлено бодай у забезпеченні елементарних фізіологічних потреб? Йдучи потай уночі на колгоспне поле з усвідомленням того, що ти вчиняєш злочин стосовно держави і народу, людині потрібно було не тільки навпомацки вишукувати якусь поживу, але й ще залишатись непоміченою. Отака подвійна турбота про власне життя. І якщо доволі непоганою здобиччю вважалося вкрасти (sic!) трохи полови, тобто, сміття, відходів, то це показує глибину приниження людини. Не просто померти, але й втратити гідність.

На Херсонщині встановили пам'ятник кримчанам, які загинули за Україну. ВІДЕО

2014 року на дорозі М-17 розташувалися перші військові частини, що мали захистити Херсонщину від російських окупантів, які господарювали в Криму. Саме тут встановили пам'ятник загиблим. На гранітних плитах вказані імена двадцяти одного бійця. Хтось із них переїхав з півострова задовго до війни, хтось - покинув домівку, не змирившись з окупаційною владою і пішов до війська.

Лібералізм і зло: коли людина є насправді вільною

Питання полягає не в тому, бути вільними чи ні, а в тому, чи здатні ми взяти на себе всю повноту відповідальності за свободу, на яку ми приречені. Лібералізм - це не так політичне вчення, як констатація природи людини, констатація того, що людина є вільною. Заперечуючи це, ми зраджуємо власну долю, перетворюючись на жахливих і водночас нещасних монстрів, яким здається, що вони убезпечили себе через відмову від власної свободи. Втім, відмовитися від свободи нам не судилося, тож удавана відмова від неї не убезпечує нас, а загрожує існуванню всього людства. Сон волі, як і сон розуму, породжує чудовиськ.

Мораторій не вирішує проблеми хижацької вирубки лісу. Що має бути натомість

Він лише породжує додаткові можливості для зловживань та корупції. Крім того, суперечить нормам СОТ та Угоді про Асоціацію з ЄС. Мораторій встановлює неринкові переваги для вітчизняних деревообробних підприємств. Це викликає цілком слушні заперечення з боку представників ЄС. Зберігаючи мораторій, ми лише створимо проблеми для інвесторів та підприємств, які можуть зіштовхнутись з припиненням дії Угоди. У той же час причина хижацької вирубки лісу полягає у повній відсутності обліку того, хто, що та на якій підставі вирубує. Держлісгоспи контролюють лише десь трохи більше половини всіх лісових угідь. Мораторій переважно вдаряє по них.

Німецький бард знявся у кліпі про Майдан. ВІДЕО

Хочу презентувати вам кліп німецького друга Ґерда Крамбера "Спогади про Майдан". Ґерд був там на барикадах, проникся духом Революції гідності й зізнався в любові до українців, що перемогли диктатуру! Сповідь, згадка, віра в наше краще майбутнє. Дивіться і поширюйте.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини