MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 березня 2017

1732 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 березня

Україні належить 37% одного з найбільших портів В'єтнаму

Після російської агресії кількість українських морських портів тимчасово скоротилася до 13. І лише деякі втаємничені знають, що в України на один порт більше. Наша держава є власником 37% порту Лотос, біля міста Хошиміна у В'єтнамі. Пригадуєте Чорноморське морське пароплавство? Сотні суден, величезні активи, в тому числі за кордоном, кошти на рахунках. Все "пішло" за вітром. Були великі кримінальні справи, на яких чомусь вирішили накласти гриф "Таємно". Видно, щоб правду не дізнався ніхто. 2016 року ми ці грифи зняли і спільно зі правоохоронними органами почали крок за кроком відновлювати справедливість.

Суддя Чаус сам здався правоохоронцям – антикорупційний прокурор Молдови

Підозрюваний у хабарництві суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус сам здався правоохоронцям у Кишиневі. Про це повідомив голова Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь. "Він сам з'явився в поліцію 28 лютого і здався, (зізнавшись) у тому, що скоїв злочин, незаконно перетнувши кордон", – сказав прокурор.За його словами, Чаус трохи змінився фізично, схуднув. "Він не дуже був схожий на ті фотографії, які були спрямовані колегами з України", – зазначив Морарь. Наразі Чауса затримано на три доби, але прокуратура буде звертатися до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Найголовніший висновок для тих, хто щиро хоче популяризувати українську

Перехід на українську не потребує якихось значних зусиль. Особливо якщо сприймати додатковий час і зусилля, що необхідні для цього, як своєрідну лінгвістичну головокрутку з пошуку потрібного слова чи вдалої мовної конструкції. Так процес перетворюється в суцільне задоволення. Ніхто не буде критикувати вас за помилки і невдалі конструкції українською. Звичайно, мені легше про це говорити, бо я з дитинства на адекватному рівні володію українською, втім, упевнений, це буде справедливо для всіх. Вивчати щось нове це не тільки корисно, але й цікаво – вам точно сподобається.

Українці по всьому світові фотографуються до Шевченкового дня народження. ФОТО

Мета флешмобу – вшанувати пам'ять великого Кобзаря, показавши пам'ятники, встановлені по всьому світу й Україні, що свідчить про його визнання та любов українців. На сьогодні до флешмобу вже долучилося близько тисячі учасників із 19 країн світу та 67 населених пунктів України. Загалом в Україні та світі встановлено 1385 пам'ятників Кобзареві, з них 1256 – в Україні та 129 – за кордоном у 35 країнах. Це найбільша у світі кількість монументів, споруджених діячеві культури. В Україні найбільше пам'ятників встановлено на Прикарпатті.

Суд дозволив заочне розслідування щодо втікача Клименка. ДОКУМЕНТ

У період квітня 2012 – вересня 2013 року Клименко, обіймаючи посаду голови ДПСУ (міністра доходів і зборів), у складі створеної та очолюваної В. Ф. Януковичем злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану і злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,166 млрд грн, шляхом незаконної компенсації ПДВ на рахунки фіктивних підприємств в особливо великому розмірі, які були розподілені між учасниками злочинної організації.

Як газета "Вєсті" пророкує зраду

Це ідеальна газета для зрадофіла. Справа навіть не в тім, які там новини: "Новые схемы заработка полиции", "Оскар" с налётом политики", "Бунты из-за 3200", "Запретят продавать спиртное ночью по всей стране", "В марте начнут приходить новые счета за квартплаты", "Батареи могут отключить ещё до последних морозов" тощо. Тільки від цих декількох рядків можна посивіти. Так тут навіть гороскоп пророкує зраду. І проблема в тому, що ці "новини" мають тираж 370000 (так на останній сторінці зазначено) примірників – більше, ніж у будь-якого неупередженого блогера чи видання.

На "Інтері" пояснили, чому "пів-Європи" не святкує Дня перемоги

Такий собі В'ятрович (лиходій і онук Баби-Яги) поцупив у ветерана Павла Карловича свято перемоги 9 травня. Заподіяв він оце своє шкідництво з таємним наміром підіграти країнам, що були союзниками фашистської німеччини. Цю думку в моєму скафандрі закріпив якийсь молодий історик (прізвище не запам'ятав), який в ефірі ТК "Інтер" повідомив журналістові, що в Європі (половина Європи) не святкують 9 травня як День перемоги, оскільки ця сама половина Європи була союзницею Гітлера, і для них 9 травня – це день поразки. Власне кажучи, тому вони, ця пів-Європи, і святкують 8 травня не День перемоги, а День примирення, адже війну програли.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини