MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 березня 2019

4271 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 березня

Без американської парасольки? Ризиковані ігри з нульовою сумою

Чимало американців переконані, що їхня країна тягне завеликий тягар. Тимчасом громадськість країн-союзниць вважає Трампову Америку бентежною та відразливою. Зрозуміло, що у відповідь на категоричну вимогу платити більше за американські військові бази виборці в Німеччині, Японії та деінде кажуть: нехай Трамп зі своїми солдатами забирається та грає в ризиковані ігри деінде. Одначе перспектива жити без "парасольки безпеки" США лячна. Це буде світ, де правда за силою та де всі, як слід очікувати, женуться за ядерною зброєю.

Милосердя невідоме агресору: Клімкін просить світ боротися за Гриба

"Цим судовим рішенням російська сторона грубо порушує права людини – зокрема право на справедливий суд та право на життя, – заявляє МЗС України. – Внаслідок набутих важких захворювань і важкого стану Павло Гриб може не витримати етапування та перебування в негуманних умовах російської пенітенціарної системи. Павло Гриб потребує постійного висококваліфікованого нагляду лікарів, регулярного проведення комплексного медичного обстеження та перебування в спеціалізованому медичному закладі".

Нова схема "Газпрому": Угорщина грає з Росією в одній антиукраїнській команді

Тепер російські газовики говоритимуть своїм українським співрозмовникам, що можуть легко обійтися без них у всякому разі, що домовляться з кожною країною Європи окремо. І хоча арифметика цих домовленостей банально не сходитиметься, "Газпром" на цій підставі вимагатиме тимчасового контракту та зниження ціни. А українська відмова, зрозуміло, дозволить виставити Україну перед європейцями як незговірливу й ненадійну партнерку, й посилить позиції прихильників будівництва "Північного потоку-2" і "Турецького потоку". Не дуже складна схема, саме в дусі "Газпрому".

Що не так із кандидатами у Президенти

Оксана Банкова запитує, чи правильно писати кандидати в Президенти – Президенти з великої літери? Думаю, що тут усе-таки мала б бути мала літера, бо ж множина – президенти, пише читачка. А можливо, ліпше взагалі кандидати на пост Президента України, бо така посада тільки одна? Читачка має рацію, потрібно вибрати один із варіянтів. Або кандидати в президенти, або кандидати на пост Президента України. Як називати мешканців Оржева, Клевані та Грабова? Можливі такі форми: Оржів – оржівціКлевань – клеванціГрабів – грабівці.

Як у ЦВК продемонстрували, що в них не все гаразд із цифрами

Майже всі українські ЗМІ дали цитату голови ЦВК про те, що сумарна довжина всіх бюлетенів, які надрукують під вибори президента, склала б 24 354 км, що дорівнює відстані від Києва до столиці Уругваю Монтевідео. Насправді немає жодної точки на Землі, до якої з Києва була б відстань 24 354 км, бо довжина екватора – 40 тис. км. До Монтевідео відстань буде десь на 11 тис. км меншою, ніж 24 354 км. А ще майже всі ЗМІ додають, що "площа всіх замовлених бюлетенів складає майже 5 квадратних км, це – 70 футбольних полів". Насправді 5 кв км – це десь 700 футбольних полів.

У Києві від паркування на тротуарах напівкулі абсолютно не допомагають. ФОТОФАКТ

Приклад із Хрещатика. Можливо, хтось не пам'ятає, колись тут було стільки машин, що люди мусили бігати між ними, долаючи смугу перешкод. Поставили напівкулі – і якийсь час дійсно не було стихійних парковок. Потім хтось додумався, що можна "викорчувати" напівкулі й відсунути вбік. І в мить тротуар перетворився на стоянку. Точніше на автомобільний хаос, серед якого пішохід почувається некомфортно, а часом небезпечно. Зараз такий хаос можна побачити біля входу на станцію метро "Палац спорту" (за синагогою).

Рівне: місто між сходом і заходом

Це місто відкриває своє обличчя тільки тим, хто хоче його побачити. На схід і на захід від нього вже все не так. Поруч із містами на схід видається польським містечком, але в якому зупинився час, і хтось прийшов і довго все псував. Поруч із польськими містечками воно має вигляд іншого, але недостатньо радянського, як далі на схід. Дуже західноукраїнське, охайне й водночас надтріскане та надщерблене. Тут уже закінчився схід, і добре чути подихи заходу, але часом це не подихи, а зітхання. Але напровесні тут добре дихати на повні груди.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини