MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 березня 2019

3363 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 березня

Європа нарешті збагнула, кому Росія оголосила війну

Ні, ніяких жодних плекати не варто. Ніякого миттєвого перевороту у свідомості не буде. Надії залишаться. Російські гроші продовжать мотивувати багатьох закінчити війну за рахунок України. Але будь-який процес цінний своєю динамікою. І якщо вам здається, що нічого не змінюється, то варто підняти архіви. І подивитися на те, як пряма європейського протверезіння вибудовується за останні п'ять років. І нинішня резолюція Європарламенту стає лише ще однією точкою на цьому графіку. Зрештою навіть у нас на п'ятому році війни забагато людей, які добре ставляться до російського керівництва.

Слабке місце журналістських розслідувань, яке перешкоджає покаранню винних і системним змінам

Одна з найбільших проблем розслідувальної журналістики в Україні (на мою думку) полягає в намаганні штучно роздути важливість зробленого розслідування. Проблема навіть не стільки в тому, що антикорупційні розслідувачі хочуть здійняти галас. Це якраз я розумію і в окремих випадках як інструмент поширення серед аудиторії – підтримую. Те, що мені не подобається – спроби зробити розслідування важливішими, ніж вони, є за допомогою притягування до них важливих персон.

Чому в найближчі 20 років Китай радше за все не воюватиме із США

Коли колишній командувач сухопутних військ США в Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес заявив, що в найближчі десять років може розпочатися війна з Китаєм, це стало справжньою сенсацією. Як так, не минуло трьох десятиліть, як США й НАТО повалили радянську наддержаву й дозволили собі розслабитися. Погляньмо, наскільки реальним є збройний конфлікт між США та їхніми союзниками, з одного боку, та Китаєм із другого. Почнімо з того, що ми не в змозі оцінити реальний потенціал Китаю, як економічний, так і військовий.

Правильний хрестовий похід дітей

Сьогодні мене розбудив галас за вікном. Я виглянув на віденську вулицю й побачив демонстрацію... дітей! От справді – малих п'ятикласників і трохи старших школярів. Їх було тисячі. У руках вони тримали плакати про захист планети, клімат, екологію тощо. Галаманили страшно й багато сміялися. Йшли самі, без дорослих і вчителів, їх лише попереду супроводжувала поліція. Шкільний страйк! Це кола по воді після першого шкільного страйку, що його організувала шведська школярка Ґрета Тюнберґ, яку висунули на Нобелівську премію. Вау!

Сучасна драма девальвації інтелекту: як вона на нас позначається

Буяння "експертів із усього" в телевізорі, пресі та Facebook саме собою ображає критичний розум. Цьому сприяє кількість вітчизняних вишів, неспівмірна з кількістю інтелекту в країні загалом. Відколи Кобеляцький технікум тваринництва або Кагарлицьке ПТУ електриків почали трансформуватися в Міжнародний університет біотехнологій та Академію IT-бізнесу (назви умовні, процес і результати реальні), будь-який пройдисвіт може законно представлятися дипломованим фахівцем, і це тільки один складник занепаду.

Нардепи написали листа Міятович. ДОКУМЕНТ

Російська Федерація проводить послідовну політику, спрямовану на викорінювання національної ідентичності українців, що живуть на її території, істотно обмежуючи їхні освітні, культурні й інформаційні права. Немає ніяких денних українських шкіл/класів, українських засобів масової інформації та телевізійних програм і лише декілька українських бібліотек. Національний культурний центр України в Москві, на базі якого діє Українська недільна школа, курси української мови, бібліотека Богдана Ступки та дитячі клуби, відчуває значні проблеми з функціонуванням.

Коли віддавати перевагу смаженому

Слова щодо свого наголосу існують у мові незалежно від того, подобаються вони комусь чи ні. У перелічених назвах птахів наголос падає, як правило, на кінцевий склад першого компонента, яким є дієслово в наказовому способі. Так само і в прізвищах на взірець ВедИбіда, ВернИгора, ВернИдуб, ЖурИбіда, КрутИус, ТягнИрядно. Отже, цілком закономірні назви птахів горИхвістка, борИвітер, пірнИкоза.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини