MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 квітня 2019

1908 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 квітня

П'ять тем для дебатів: на які запитання мають відповісти кандидати

Законом Украіни передбачено проведення дебатів останньої п'ятниці перед днем повторного голосування. Участь кандидатів у дебатах не є обов'язковою вимогою закону. Втім, перебіг виборчої кампаніі після першого туру дає нам підставу вимагати проведення дебатів за обов'язкової участі обох кандидатів на правових засадах, визначених законом. Ми вважаємо, що є головна обставина, щодо якої суспільство не змогло отримати аргументованої відповіді від обох переможців першого туру.

Вогонь Великої популістичної революції розгоряється просто в нас на очах

Долучення до колективного марення працює як класичний фрейдистський "сон — здійснення бажання". У телесеріалі "Слуга народу" українці можуть відчути всю радість звершень: повернути Крим, об’єднати Схід і Захід країни з допомогою шахтарів, віддати всі борги МВФ і зрештою пережити справжнісінький катарсис. А головне – для цього практично нічого не треба робити. Адже вогонь Всесвітньої популістичної революції, що розгорається просто в нас на очах, живиться енергією уваги. 

Чому "поет не боїться від ворога смерти" та що поєднує любов і сіль

Закінчення в родовому відмінку мають ті іменники третьої відміни, які закінчуються на -сть, -рть: радість радости, честь чести, молодість молодости, чверть чверти, смерть смерти. А також іменники кров, любов, осінь, сіль, Русь, Білорусь: крови, любови, осени, соли, Руси, Білоруси. Решта закінчуються на . Ця норма дуже важлива, бо дає змогу відрізняти родовий відмінок від давального й місцевого. Це по-перше, а по-друге, так писали наші класики: "Поет не боїться від ворога смерти, Бо вільная пісня не може умерти" (Леся Українка).

Як Луцьк отримав другу туристичну фішку – музей сучасного українського мистецтва. ФОТО

Буквально "вчора" у музеї Корсаків відгриміло відкриття гучного проекту "Герметичне коло Звіринського". У Луцьку показали роботи львівського митця Карла Звіринського та учнів його "підпільної академії", створені у 60-х роках. "В обіймах" СРСР викладач мистецької академії, якого переслідували за нешанобливе ставлення до соціалізму, зібрав підпільний гурток. Талановитих студентів запрошував до своєї однокімнатної квартири не тільки на чай: саме там народжувалися картини, які не вписувалися в рамки соцреалізму, їхня творчість була ляпасом тоталітарній машині.

Економіка України зростає 12 кварталів поспіль, але...

Економіка України зростає 12 кварталів поспіль. На початку 2019 року зафіксовано продовження позитивних економічних тенденцій і головних ознак макроекономічної стабільності. Так, у січні-лютому 2019 року більшість видів економічної діяльності, крім промисловості, демонструють зростання обсягів виробництва, зокрема: сільське господарство – на 3,2%, будівництво – на 16,8%. Економічний розвиток на початку року, попри певні коливання окремих показників економічної діяльності, формує основу для подальшого якісного економічного зростання за умов продовження реформ.

"Поверніть нашого режисера": українські студенти провели акцію на підтримку Сенцова в Парижі. ФОТО

У центрі Парижа студенти Української академії лідерства провели акцію на підтримку українських політв'язнів, зокрема режисера Олега Сенцова. Акцію влаштували у форматі знімального майданчика: підготували камери, звук, освітлення, продакшн-команду та акторів для зйомки фільму. Щоб розпочати зйомку, асистентка режисера вийшла до камери, підняла "хлопавку", й усе зупинилося. "Процес зйомок "заморожений" через відсутність головної постаті на майданчику – режисера", – зазначили організатори.

Особлива пора: весна тепер, як салют – коротка мить видовищ

Це небезпечна пора, адже тепер, якщо кілька днів не особливо з‘являтися надворі, можна проґавити весну. Все вибухне й одцвіте, весна тепер, як салют – коротка мить видовищ, яким ніяк не намилуватися. Навіть якби нічого більше не робити і стояти поруч із вишневими бруньками й дивитися на них безперестанку – все одно промайне. Ти кліпнеш, а весна на це тільки й чекала. Весна промайне. Ніколи сповна нею не напитися, скільки не пий її тепло – вона не вино, вона – ефір. Камфора. Весна буде як нашатирний спирт – вона приводить до тями, і тяму цю забирає.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини