MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 березня 2017

1373 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 березня

Міжнародний суд ООН у Гаазі розглядає позов України проти Росії. ВІДЕО

У Гаазі проходить судове засідання Міжнародного суду ООН за позовом України до Російської Федерації про порушення міжнародних Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Очікується, що рішення Міжнародного суду ООН у Гаазі про зобов'язання Росії зі припинення протиправних дій проти населення Донбасу та Криму може бути прийнято через один-два місяці. При цьому в повідомленні МЗС України зазначається, що рішення можуть ухвалити вже протягом декількох тижнів. 

Геращенко: На сьогодні зниклими безвісти залишаються 483 українців, у заручниках – 113 осіб

Чому Міжнародному комітетові Червоного Хреста не дозволяють провідати українців в ОРДЛО, передати їм листи чи посилки від родичів? Також ОРДЛО проти залучення МКЧХ до процесу звільнення заручників. Ми пропонували, щоб спільна місія МКЧХ і комітет ООН із прав людини зібрали заяви тих людей, які є у списках ОРДЛО на звільнення, але бажають залишитися на контрольованих українською владою територіях. Але на нинішньому етапі цю місію виконуватиме тільки представництво ООН із прав людини, так домовилися в Мінську.

Головне пасовисько корумпованих, але наділених владою "міцних господарників"

Спочатку все йшло добре: було схвалено Стратегію реформ, прийнято низку важливих законів, стан справ регулярно заслуховувала Національна рада реформ під головуванням президента України, почалася реформа НАК "Нафтогаз України", інших монополістів. Та згодом реформа сповільнилась, а останнім часом, схоже, зупинилася. Її гальмують менеджмент держкомпаній, що бажає зберегти тіньові доходи, брак єдності в парламенті щодо ролі держпідприємств, вплив політиків за "коаліційним принципом" на вищий менеджмент міністерств та відомств, в управлінні яких перебувають держпідприємства, як і на самі підприємства.

Що стоїть на заваді наданню Україні летальної зброї

Формальної заборони на постачання в Україну летальної зброї не існує. Неформально Україна досі не може отримати ні летального озброєння, ні навіть промислового обладнання для підвищення технологічного рівня оборонної промисловості. Тобто ці питання швидше дипломатичні та політичні. І тут необхідні великі зусилля як із боку Укроборонпрому, так і наших дипломатичних представництв в інших країнах. Причому це повинна бути скоординована, чітко вивірена, заснована на фактах і конкретних пропозиціях політика. Наразі рівень конфлікту на сході дозволяє нам упоратися з ним без надання летальної зброї.

Уміння похвалити – чому це важливо

Наші сьогоднішні герої морально готуються до неминучої хвилі негативу, а проте сподіваються зробити бодай щось корисне. І тут їм якнайпотрібніше наше вміння похвалити. Похвалити означає стежити за ними з доброзичливою увагою, а не з лихим прищуром і готовністю зловтішно вигукнути "Акела схибив!". Похвалити означає підтримати тих, хто сам на сам виходить проти потвори бюрократії, а вона в музейній справі не менш страшна, ніж на чиновницькій посаді в міністерстві. Це означає надихати й заохочувати працювати далі, означає визнавати досягнення, заслуги і таланти. Нарешті, похвалити означає вірити в цих людей.

Насіровіада наочно демонструє, якою розгалуженою є корупційна гідра – Гопко

Це гідра, яка оповила всі державні інституції, а інколи й замінила їх собою. Гідра має фактично невичерпну здатність до самовідновлення. Для її знищення заходити потрібно з усіх фронтів одночасно. Тим клином, що має увійти прямо в тіло цієї гідри, повинна стати справжня спроможність і незалежність антикорупційних органів. Уявіть, що б "почули" детективи НАБУ в насіровіаді, якби таке право в них вже було? Скільки б іще таких гучних справ ми побачили б? Хто б наважився покривати хоч когось із фігурантів, якби знав, що все прозоро і все прослуховується?

Перший пішов: організатори показали перший експонат фестивалю писанок. ФОТО

Організатори київського фестивалю писанок отримали перший готовий експонат. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив керівник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький. "Приємно, коли понеділок починається з гарних звісток! Сьогодні вранці отримав дзвінок: моя команда сповістила, що ми отримали першу готову писанку. Вирішив побачити її на власні очі! Ну і звичайно, не можу не поділитися з вами фото", – написав Добруцький. Яйце розфарбоване у вигляді рожевого тюльпана.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини