MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 червня 2017

1355 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 червня

Білий дім підтвердив коротку зустріч Порошенка і Трампа

За повідомленнями, у вівторок Порошенко має зустрітися, крім віце-президента і президента США, зокрема, також і з міністром оборони США Джеймзом Маттісом і спікером Палати представників Конгресу Полом Раяном. Сам Порошенко заявив українській громаді, що це, за його словами, є свідченням "фантастичної підтримки" України у США. "І дуже важливо, що моя зустріч у Білому домі буде раніше, ніж зустріч (президента Росії Володимира) Путіна. Це необхідно для того, щоб всі були озброєні інформацією і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість", – заявив він.

Московський патріархат перебудовує Лавру на свій смак та розсуд. ФОТО


Це - історичні об'єкти на території Києво-Печерської Лаври. Зверху картинки – те, який вигляд вони мали ще декілька років тому. Знизу – те, який вигляд мають зараз після "реконструкції" – взагалі ні з ким не погодженої. Будувати і перебудовувати не можна нічого не лише на території Лаври, а і навіть на прилеглій до неї території. Це прямо заборонено ЮНЕСКО. Ми ж нарахували щонайменше 16 історичних пам'яток на території заповідника, які за останні декілька років безконтрольно і без жодних погоджень або "реставрувались" , або взагалі були збудовані з нуля. Прямо на території – виросло декілька нових корпусів!

Що не сподобалося ЄС у нових санкціях США проти РФ

США демонструють це доволі відверто і грубо в контексті свого виходу на європейський ринок зрідженого газу. Створюється альтернативний напрямок постачання газу в Європу, що означатиме певні проблеми для місцевих газотрейдерів, особливо враховуючи їхні плани співробітництва з Росією. У результаті в Європі, а найперше в Німеччині, Франції та Австрії, постраждають десятки тисяч працівників, тому подібні кроки американців і викликають відповідну реакцію. Традиційно акуратні європейці щонайменше розраховували б на спочатку консультації та переговори, а вже потім – на рішення.

Корупція: нічого особистого, просто бізнес

Розмовляючи про корупцію, ми зазвичай згадуємо про чиновників усіх рангів, оминаючи бізнес. Часто успішні та, що головне, чесні підприємці навіть стають прикладом, який варто було б перейняти держслужбовцям. Однак не все так гарно в приватному секторі. Навіть якщо не зважати на участь комерційних фірм у сумнівних державних оборудках і взагалі не розглядати контакти бізнесу й держави, залишається ще багато непрозорих учинків. Одна з головних проблем малого та середнього бізнесу - працевлаштування. У невеликих містечках і досі неможливо знайти роботу без "правильного" знайомства. 

Як парламент може допомогти у боротьбі за Верховний Суд

Підходить до завершення створення нового Верховного Суду. Попри те, що цей процес іде, м'яко кажучи, не без труднощів, ще є шанси на те, що нова касаційна інстанція запрацює за новими правилами – в разі, якщо Вища кваліфікаційна комісія суддів не рекомендуватиме призначити кандидатів із заплямованою репутацією. Але новий суд не запрацює, поки не будуть прийняті нові процесуальні кодекси, які мають описати механіку діяльності нової інституції. Розгляд цих кодексів Верховна Рада розпочинає прямо зараз.

Як не варто піаритися перед виборами. ФОТО

У одному зі столичних будинків відбулася приємна подія – мешканці нарешті дочекалися заміни поштових скриньок на нові. Як видно з фото, скриньки встановлені депутатом Київради Олександром Бродським (депутатська фракція "Єдність" – ред.), який є головою постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики. Й усе було б чудово, якби, вже традиційно, не одне "але". Як виявилося, нові скриньки мають інший розмір, ніж старі, і після їх встановлення залишилися шматки облуплених стін, що були раніше приховані за старими скриньками.

Що потрібно для того, аби реформи були вигідними для всіх

Реформи роблять представники еліти, які знали чи зрозуміли: краще зробити новий більший пиріг, ніж перерозподіляти старий маленький (а в наших умовах він ще й скорочується, це природна деолігархізація). Еліти відкривають систему, щоби стати багатшими (зокрема через зростання капіталізації країни), але водночас створюються можливості розбагатіти для всіх, хто має талант, силу, натхнення, пристрасть до нового, креативність, готовність до ризику і відповідальності - те, що робить людину підприємцем чи винахідником, науковцем чи митцем.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини