MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 серпня 2017

1567 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 серпня

ЄС розширив санкції проти Росії

Європейський Союз розширив санкції проти Росії через постачання компанією Siemens турбін до Криму, що перебуває під російською окупацією. "ЄС додав трьох російських громадян і три компанії, що були залучені до постачання газових турбін до анексованого Криму, до переліку осіб, які підпадають під обмежувальні заходи щодо дій, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України", – йдеться в заяві на офіційному сайті Єврокомісії. Під санкції ЄС потрапили: заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, очільник відділу міненерго РФ Євген Грабчак і голова ВАТ ЗО "Технопромекспорт" Сергій Топор-Гілка.

Окупанти засудили кримського патріота до трьох років і семи місяців колонії. ФОТО

 

Володимир Балух. Три останні роки жив у Криму, не спускаючи українського прапора зі свого дому. Сьогодні його засудили до трьох років і семи місяців позбавлення волі. Російські силовики звинуватили його в незаконному зберіганні боєприпасів. Які раптово знайшли під час обшуку в нього на горищі. Приводом для обшуків стала табличка з написом "Вулиця Героїв Небесної сотні", яку Володимир Балух приладнав до стіни свого приватного будинку. І яку відмовлявся знімати на вимогу дільничного. Пізніше з'ясувалося, що зброя, яку нібито виявили на горищі будинку Балуха, перебувала на обліку в російському Барнаулі. Так було сказано в матеріалах звинувачення.

Чому євробюрократи невдоволені американськими санкціями проти Росії

Це безглуздя на кількох рівнях. Газовий бізнес Європи за визначенням політизований. Трубопроводи, так само як залізниці, є колоніальною спадщиною. Після розпаду СРСР колишні поневолені держави успадкували низку трубопроводів для транспортування газу й нафти зі Сходу на Захід. Купувати російські енергоресурси завдяки цьому було просто, а от диверсифікувати поставки, навпаки, складно й дорого. Трубопроводи дозволили Кремлю експортувати вплив і корупцію. Непрозорі транзитні платежі та торговельні домовленості не тільки допомогли посередникам нажити статків, а й відкрили шляхи для прихованого (а іноді й відкритого) закачування грошей у політичні системи сусідніх країн. Європейці люблять нарікати на брак американського лідерства за адміністрації Трампа. Варто б виявити хоч трохи вдячності, коли це лідерство таки з’являється.

Небо над війною. В мережі показали захопливі знімки з нічної зони АТО. ФОТО

У мережі показали вражаючі світлини зі фронту російсько-української війни, зроблені вночі під час боїв українських військових із російськими окупантами й колаборантами. Фото зробили в районі авдіївської промислової зони. Знімки опубліковані на фейсбуці Анатолія Токарєва. На фотографіях добре видно червоні промені від трасуючих снарядів. Це різновид артилерійського снаряду спеціального призначення, що світиться в польоті й залишає за собою димний слід. 

Що мене здивувало у спортивному житті американців

Зрештою, способів рухатись місто пропонує безліч. Спеціальні велодоріжки в парках, на набережних, розгалужена міська система прокату велосипедів. Групових занять і спортивних клубів – на всяк смак: від латиноамериканських танців від справжніх латиноамериканців до уроків самооборони для дівчат. А ще в майже всіх офісах та багатоквартирних будинках є безкоштовні тренажерки. Якщо "апартаментний комплекс" престижний, то і зала буде із купою нових тренажерів, аж зі стінкою для скелелазіння, а ще з басейном. У простіших будівлях – просто кімнатка з мінімально необхідним обладнанням.

Хто керує відділом і чому "г" повертається в четвер

Дарію Афанасьєву цікавить, як можна замінити конструкцію керуючий відділомКерівник відділу. Мирославу Городенську цікавить, звідки в іменника четвер у родовому відмінку з'являється суфікс г. Під яке правило підпадає поява цього суфікса і чи не було б більш правильним писати четвера? Четвертий день тижня первісно був четверг. Але українська мова не любить нагромадження приголосних, тому тут ми пишемо так, як чуємо – четвер. В инших відмінках г повертається на своє законне місце – четверга, по четвергах. Порівняймо: обласний – але областьвісник але звістка. Місто в Чернігівській області, яким цікавиться читачка Міщенко, має наголос на другому складі – ІчнЯ.

Навчитися цінувати "слонів": як ми не вміємо бути вдячними

Я не пам'ятаю, хто стільки сучасних років так об'єднував країну, хто дарував стільки гордості, коли грав гімн, хто був практично один час символічним прізвищем, за яким вгадували країну. Він не поміняв громадянства, добився найбільшого успіху у справі свого життя. Володимир Кличко – гордість України без жодного пафосу. І коли він оголошує про закінчення кар'єри, замість того, щоб подякувати, ми затискаємо губки чи іронічно посміхаємося, видлубуючи мілке, нецікаве й негідне. Навіть уже гудимо за ще не здійснені промахи. У нас так багато "мосьок", і так мало "слонів". І цих "слонів" варто цінувати. І бути вдячними хоча б один раз. Бо все ж почуття вдячності належить саме людям, навіть не слонам і тим паче не моськам.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини