MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 вересня 2017

613 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 вересня

Партія Меркель утратила понад мільйон голосів, а молодь не підтримала проросійських радикалів – цікаві цифри німецьких виборів

Дуже вразив один факт. Наприклад, за чотири роки минулого виборчого періоду християнські демократи втратили близько одного мільйона трьохсот тисяч голосів (1 300 000 – вдумайтесь!) через одну просту природну причину – ці виборці померли. Подумати тільки – три з половиною мільйони людей загалом за чотири роки – чик! і нема. Покрутила головою – з віддалено знайомого оточення, може, дві-три людини померли. А в масштабах країни – мільйони. Важливий факт для розуміння різниці деталей під носом і коли відійти від полотна кілька кроків назад. Люди старші 60 років найчастіше голосують за християнських демократів (40%). Якщо брати до уваги цей факт, то вже в наступному виборчому періоді партія позбудеться ще кількох мільйонів виборців природнім шляхом.

Чи вдасться Анґелі залишитись "ангелом" для України?

Після результатів виборів у Німеччині ще актуальнішим для України стає твердження, що є Німеччина, а є Меркель. Той факт, що саме Меркель залишається канцлеркою, означає, що ми й надалі будемо мати не лише в Берліні, а й загалом на Заході послідовну та прогнозовану партнерку. Таким чином, у Німеччини щодо України й надалі зберігатиметься підхід "зверху вниз", коли пріоритетність українського питання й готовність до врахування аргументів України походитимуть передусім з боку лідерки уряду. На відміну від Сполучених Штатів, де і за попередньої, і за чинної адміністрації помітнішим був підхід "знизу вверх", де головні промоутери українського питання перебувають не в головному кріслі країни. 

Небайдужі допомогли врятувати чоловіка, якому стало зле в супермаркеті. ФОТО

У супермаркеті людині стало погано. Чоловік втратив свідомість і впав. Охорона й касири розгубилися. Люди, які були поруч, діяли енергійно й одразу. Найбільше допоміг чоловік, який купував кілька груш, пластянки та пляшку горілки. "Швидка", треба віддати належне, приїхала справді вчасно. Бригада №1615, Святошинська підстанція швидкої допомоги. У годину пік доїхали за дев'ять хвилин. Чоловіка врятували. Потис руку вже літньому лікареві, молоденькій медсестричці й водієві. Звідси висновки: 1. Домедичну допомогу потрібно викладати в школах й поширювати скрізь. Може знадобитися. 2. Люди – ті, хто за кермом. Коли бачите "швидку" з увімкненими маячками, негайно поступайтеся дорогою. Цим врятуєте чуже життя.

Не здається: Маккейн розповів про те, що відчуває й до чого прагне

Джон Маккейн оголосив свою останню волю: "Я хочу, коли піду, щоб на церемонії у Військово-морської академії бодай кілька людей встали і сказали:" Цей хлопець служив своїй країні". Від цих слів клубок у горлі. Великий патріот Америки і великий друг України Джон Маккейн після діагнозу лікарів – рак мозку, що швидко прогресує – розповів про те, що він відчуває й до чого прагне зараз, коли смерть підійшла близько. Він не має наміру здаватися, він бореться за життя, продовжує роботу сенатора від Аризони й не впадає у розпач. Маккейн сказав чудові слова, які варто запам'ятати, – з якою величезною гідністю герой Америки готується до неминучого.

Без грошей, цукерок та алкоголю. Як віддячити вчителеві

Якщо вже говорити на загал, то коли випускник, який уже закінчив школу й від мене не залежить, (або його батьки) хоче мене привітати, подякувати за гарну освіту вже дорослої людини – я готовий прийняти будь-який подарунок, яким він чи вони готові висловити свою вдячність. Але коли це батьки мого нинішнього учня – ці люди від мене багато в чому залежні. А "заохочення" людини, від якої ти залежиш, – то хабар. Як би його не називали. Тішить те, що чим далі, тим більше колег, які поважають себе і свою роботу, відверто висловлюються проти цієї практики "приниження конвертом". Це закінчиться, на жаль, ще не скоро, бо тисне потужна суспільна інерція. Але те, що ці питання стали відверто обговорювати – й колеги починають відкрито говорити про неприйнятність цієї практики – дуже добре.

Для українських снайперів розробили новий маскувальний костюм. ФОТО

Згідно з повідомленням, цей комплект розроблено після вивчення й аналізу наявних аналогів, а також зважаючи на побажання самих снайперів різних частин і родів військ. "Кишені, отвори, вентиляція, застібки та їх розміщення розроблені згідно з анатомічними вимогами й мобільними завданнями снайперів. Манжети рукавів подовжено, вони приховують майже всю долоню. Маскувальна сітка капюшона захищає від паразитів, добре маскує снайпера й основну частину зброї. Наявність еластичних шнурів і фіксаторів дозволяють підігнати костюм під себе", – додали в управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Наразі, як зазначається в повідомленні, очікується фінансування і закупівля цього комплекту.

Про найліпше місце, де можна перебути холодну пору року

Сидіти з книжкою поміж тих всіх лаврових листків і духмяних перців, гречок, макаронів і цинамонів, грітися біля духовки під шум витяжки, розглядати коропа чи шарлотку крізь скло, бо то є найліпше кіно на зимовий вечір. Булькає борщ, пахне глінтвейн чи парує чай у пузатому тецубіні – це все одинаково додає тепла і діє як анестетик, приглушує, тамує і знеболює. Які б не були порядки по квартирі – справжня кухня має бути захаращена десятками баньочок, плящинок і слоїчків, згарками свічок; п'ятнадцять різнокаліберних горнят, куплених стихійно, кожне окремо, "диви, яке гарне!", як діти з дитячого притулку, кожне від іншої мами, але всі неймовірно милі, шматок гарбуза, вчорашнє печиво і ще купа всілякої всячини.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини