MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 листопада 2017

1124 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 листопада

Який такий "радник Трампа" завітав до Кернеса й навіщо

Сьогодні медійний простір заполонили повідомлення з Харкова: "До Кернеса приїхав радник Трампа", "Радник Трампа високо оцінив досягнення харківської влади" ... І таке всяке, на кшталт зазначеного. Але з обов'язковим згадуванням "радник Трампа". Бо це якраз і є той самий "позитивний контекст", який потрібно всім показати. Тим паче, що, дякувати Богові, перевіркою фактів у нас ніхто особливо не страждає. І якщо десь написали про "радника Трампа" і це звучить голосно, то краще просто переписати, не вдаючися в особливі подробиці. Хоча насправді в цій історії все набагато цікавіше.

Нещире сприяння обміну: Путін пішов на вимушений пропагандистський хід

За таких умов Путін пішов на вимушений пропагандистський хід, щоб показати хоч якесь бажання зрушити донбаське врегулювання. Тут йому доведеться балансувати на лезі бритви. Будь-які поступки на Донбасі здатні викликати підйом шовіністичної хвилі, яку сам Кремль і розігнав. Вдночас саме Україна стала найбільш болючою точкою протистояння із Заходом і зі США зокрема. Саме з цієї проблеми Москва відчуває найбільший тиск і змушена якось реагувати. Попри втручання Путіна вельми велика вірогідність того, що до жодних результатів переговори про обмін полоненими не призведуть. Підуть взаємні звинувачення й нічого більше.

Українському журналістові Шаройку намагалися передати підробку документа МО Білорусі, виготовлену агентами ФСБ – Тимчук

Документ, який намагалися передати українському журналістові Павлові Шаройку, є підробкою, яка імітує чорновик грифованого документу з обігу МО РБ. Підробка найімовірніше виготовлена ФСБ або агентурою ФСБ у КДБ РБ для проведення операції зі провокації та арешту українського журналіста зі звинуваченнями у шпигунстві, а в подальшому – дискредитації Білорусі у відносинах з ЄС та Україною і розкручуванні конфлікту між Білоруссю та Україною. Таку думку від імені аналітиків "Інформаційного спротиву"  висловив  народний депутат України, член Комітету ВР із питань національної безпеки і оборони  Дмитро Тимчук.

Із чого починається гідність

Можливо, комусь здається, що ці дрібниці не варті уваги: у нас, особливо під час війни, порушення прав людини призводить до трагічніших і триваліших наслідків. Але я впевнена, що про все це треба говорити хоча б для того, щоб люди зрозуміли: то не норма! До речі, один із підрядників, який переробляв з’їзди, був зворушений до сліз, коли приймати його роботу приїхала третьокласниця Олександра, яка за станом здоров’я змушена пересуватися на візку. Побачивши, як дівчинка бореться з кожним метром дороги, щодня пробираючись до школи, він пообіцяв, що тепер особисто стежитиме за дотриманням норм у будь-якому місті чи селищі.

У СБУ повідомили про затримання офіцера-дезертира, який був інформатором ФСБ

Як повідомила прес-служба СБУ, лейтенант у серпні 2015 року самовільно залишив військову частину, яка дислокувалася на Донеччині, та виїхав на територію тимчасово анексованого Криму. "У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України, оперативники спецслужби задокументували, що в Криму зловмисник намагався отримати тимчасовий притулок у так званій "Республіці Крим РФ". Він також перебував на зв'язку зі співробітниками ФСБ, яким передавав відому йому інформацію про сили антитерористичної операції", – йдеться в повідомленні.

Російський паспорт міського голови Одеси є в реєстрі податкової служби РФ – блогер

До реєстру федеральної податкової служби РФ унесено відомості про російське громадянство міського голови Одеси Геннадія Труханова. Про це повідомив у Facebook український блогер Іван Оберемко. За словами Оберемка, він увів у реєстрі паспортні дані Труханова, опубліковані 2016 року в розслідуванні "Слідства.інфо", і з'ясував серію та номер російського паспорта міського голови Одеси, а також дату видачі документа – 24 березня 2011 року. "Сподіваюся, політики, що тисли Труханову його російську руку, теж не залишаться осторонь і прокоментують щось про улюблених агентів Кремля й таке інше", – додав блогер.

Тиждень буде холодним – синоптик

21 листопада чи прийде до нас Михайло на білому коні? Прийде. Скрізь одночасно він, звичайно, не встигне, але сніг завтра в Україні очікується.  У Києві завтра або хмарно, або невеликий мокрий сніг, найближчої ночі 0-2 морозу, на околицях до -4 градусів, вдень +2, +3 градуси. Тиждень побуде холодним, не перемерзайте, шапки-рукавички, але все ж зима поки що чемно стоїть у своїй черзі – вихідними трохи потепліє.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини