MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 січня 2018

2349 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 січня

Мінфін США оприлюднив "Кремлівську доповідь" про Путінове оточення. ДОКУМЕНТ

Міністерство фінансів США представило Конгресу "Кремлівську доповідь". У ній перераховані імена наближених до Путіна російських чиновників і бізнесменів. У список увійшли 210 імен: 96 російських бізнесменів і 114 політиків і голів держкомпаній. Серед фігурантів списку – весь склад уряду на чолі зі Дмитром Медведєвим, голова адміністрації президента Антон Вайн, його заступник Сергій Кирієнко, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, помічник президента Владислав Сурков, спікер Держдуми В'ячеслав Володін, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, голова "Роснефти" Ігор Сєчин, очільник "Газпрому" Олексій Міллер, голова ФСБ Олександр Бортніков, підприємці Роман Абрамович...

Незаконна халабуда УПЦ МП на руїнах Десятинної церкви: беззаконня породжує беззаконня

Незаконна так звана каплиця стоїть уже десять років, і всі десять років держава ігнорувала проблему. Чиновники виявилися безпорадними перед хамством попів. Десять років громадськість виступала проти незаконного будівництва, але на думку жителів столиці влада Києва просто начхала. Люди чекали дуже довго, але рано чи пізно настає кінець будь-якому терпінню. Раз є самовільно встановлений МАФ, завжди знайдуться й ті, хто захоче його самовільно знести. Це очевидні речі, які здатний зрозуміти п'ятикласник. Коли держава самоусувається від проблем, суспільство перестає до неї апелювати. Так сталося й цього разу.

Три причини, з яких лівий порядок денний в Україні дискредитований

Перша причина – компартія. Та сама, яка в Україні була не про ліві ідеали, а про Радянський Союз. Яка на своїх знаменах носила ідею імперії, реваншу й Митного союзу. До того ж, на кожному з цих прапорів був надрукований прейскурант. Заручитися її голосами міг будь-хто готовий був платити. Компартія зробила ностальгію бізнесом. Вона охоче змінювала її на посади, депутатські мандати й доходи. У дев'яності вона мала все: регіональні структури, програму та виборців. За 25 років вона втратила все. І пішла на дно разом із томиком Маркса. Друга причина – нові українські ліві. Вони намагалися бути молодими й сучасними, схожими на європейських антиглобалістів і дистанціюватися від колективної бабусі.

"Національні дружини". Що відомо про нову вуличну армію "Національного корпусу"?

 

28 січня в Києві на території Косого капоніра Київської фортеці партія "Національний корпус" влаштувала присягу представників "Національних дружин". Перші 600 учасників цього руху прийняли присягу, хоча відомо, що дружини діють в Україні уже рік. Хто ж насправді ці молоді люди у однакових одностроях і що про них говорять у соцмережах? Українське законодавство передбачає реєстрацію громадських організацій, які здійснюють допомогу правоохоронним органам у охороні громадського правопорядку та державного кордону, пояснює радник Міністра внутрішніх справ Іван Варченко. Проте, наголошує він, дії мають бути скоординовані зі правоохоронними органами.

Хто пише сценарії для нашого сьогодення

Ми живемо у світі, вигаданому Філіпом К. Діком, а не Джорджем Орвеллом. Замість холодної війни в нас холодні та гарячі медіа (на думку Маршалла Маклуена), та й самі війни гібридні й інформаційні. Замість примусового спостереження Великого (Старшого) Брата в нас добровільна купівля пристроїв, що можуть використовуватися як засоби спостереження. Замість орвеллівських хвилинок ненависті в нас цілодобові стрічки новин. Та й не читачі тепер, а споживачі. Не сторінки, а екрани. Не книжка, а стрічка новин. "Нема часу" як девіз нашого часу. Безсоння як його причина та наслідок. Не текст, а картинка, а якщо й текст, то короткий твіт, який можна скласти з мільйона готових гештеґів. Не задоволення результатом, а нескінченний рух до нього. Не час, а безчасся. Не нове, а вічне.

Цой і Висоцький – зворотний бік совка

Усі наші совєтські фетиші – не більш ніж якорі совка. Від совка, до речі, невіддільні. Атавізми й рудименти. Ні Цой, ні Висоцький, ні Тальков не були могильниками совка. Вони були просто його зворотним боком, непарадним, неофіційним. Їм просто дали показати нашу другу подобу. Містер Джекіл і містер Гайд. Дволикий Янус. І вони прекрасно пояснюють, чому ми всі провалилися в чорну діру на початку 1990-х. Справжні руйнівники совка сиділи, примусово лікувалися в психіатричних клініках, а не записувалися на студії "Мелодія".

"Його твори – це справжнє дитинство". До дня народження Всеволода Нестайка

Для мене його "Тореадори з Васюківки" – не просто культова книга, а щось таке, що веде за руку все життя. І коли тобі сумно й коли трохи страшно, й коли хтось образив, і коли хочеться тепла, трави й руденьких чорнобривців, – ця книжка чарівним чином знову переносить тебе в літо, в дитинство. Де – спориш, дві "шпанки" за хатою, бузок, яблуні, абрикоси, шовкова трава, королівство огірочків, ріднесенька бабуля, цигани за селом з кучерявим циганом Грицьком у справжній червоній шовковій сорочці і чоботях, бабусине жовте намисто, безтурботність, щоденні дивовижні пригоди й усе життя попереду. Я подивилася Вікіпедію. І почитала про батьків Всеволода Нестайка. Ось уже справді все непросто так. А особливо талант.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини