MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 лютого 2018

2505 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 лютого

Пристосуванці у ватному задзеркаллі окупованого Донбасу

Лад, встановлений окупантами в ОРДіЛО, не концтабір, але все одно жорстко примушує до пристосуванства. Ціна нонконформізму дуже висока: навіть за безневинні дописи в соцмережах можна дістати якщо вже не кулю, то тюремний термін. Через це найбезпечніша форма протесту проти загарбників – виїхати на вільні території України, ставши недосяжним для "МГБ". Це не лише дає змогу врятуватися конкретним людям, а й відчутно б’є по окупантах, які потерпають від браку кваліфікованих працівників та інших симптомів соціальної дегідрації. Але є й зворотний бік: що більше активних і проукраїнських людей виїжджає з ОРДіЛО, то тотальнішим стає конформізм тих, хто лишається.

Назвати злочин злочином: як Україна вшановує окупантів

Перший і головний крок до виправлення помилки – це публічне визнання, що помилка була зроблена. Німеччина визнала провини нацизму і спокутує це. Україна має просто назвати радянські військові авантюри – авантюрами. Повторюся, солдати-сержанти-офіцери, яких ми узагальнюємо словом "афганці", не винні, що їх у ці авантюри кинули. Але треба мати сміливість і назвати злочин злочином. Скасувати абсурдний день "загиблих на території інших держав" – це день загиблого окупанта? День пам'яті тих, хто не повернувся, – це в колі тих, хто вижив і пам'ятає ту біду. Це має бути без пафосу й не на державному рівні. Інакше ми легітимізуємо злочин.

Суд відпустив Труханова на поруки

Солом'янський районний суд Києва обрав Геннадію Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Міського голову Одеси відпустили на поруки народного депутата від Блоку Петра Порошенка Дмитра Голубова. 14 лютого Труханов прилетів рейсом із Варшави до київського аеропорту Бориспіль, де його затримали прикордонники й передали детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Правоохоронці також вручили Труханову повідомлення про підозру. Підозрюваний заявив, що не має наміру ховатися від українських правоохоронних органів, тому що "закон на його боці".

Чи варто сподіватися на зміцнення гривні

Цього року цей сезонний фактор знову проявився. Єдина відмінність: зараз зміцнення гривні йде дещо стрімкіше. Цьому сприяє повернення експортної виручки, яку притримували експортери наприкінці 2017-го, й необхідність здійснення податкових платежів за результатами року, а також деяке покращення на зовнішніх сировинних ринках, сприятливе для наших експортерів. Важливо, що цього року панічні настрої населення виявились набагато меншими. Вони були характерними для двох попередніх років, коли девальвація провокувала значну купівлю готівкової валюти. Можливо, це пов’язано з тим, що населення певним чином розуміє сезонний характер.

Угорщина продовжує політичні ігри навколо мовної статті закону "Про освіту" – Гриневич

Угорщина продовжує політичні ігри навколо мовної статті закону "Про освіту" – проведення Комісії Україна-НАТО й надалі заблоковано. При цьому саме керівники громадських організацій, що традиційно представляють угорську громаду, затягують переговорний процес. Із ними мала бути сьогодні зустріч, ми отримали підтвердження, а також списки присутніх на консультаціях. Однак у переддень – учора – представники ГО, що представляють угорську громаду, відмовилися прибути на консультації. Тим часом Угорщина активно розповсюджує чутки, ніби Україна нічого не робить для виконання рекомендацій Венеційської комісії.

Комбатя від БПП: рейдер, що рветься в політику. ВІДЕО

 

Держслужба у справах ветеранів відповідає за всі програми реабілітації та лікування. І не лише ветеранів АТО. Ця служба отримує десятки мільйонів гривень на рік із державного бюджету. Бонусом йдуть ефіри на телебаченні про турботу до ветеранів, які допоможуть перетворити посаду на трамплін для швидкої політичної кар’єри. Те, що конкурс з обрання керівника служби проходить дивно, було помітно із самого початку, стверджує атовець Віталій Кузьменко. Він півтора роки відслужив у розвідбаті, потім працював над соціальними програмами для атовців. Кузьменко пильно стежив за відбором, але ледь його помітив.

Ціна кохання – самотність

Самореалізація, особистий розвиток, пошуки себе – сучасна людина настільки заклопотана собою, що на родину й дітей залишається не так багато душевних сил і часу, а жертвувати своїм комфортом ми готові все менше. Історія зіграла злий жарт: отримавши всі умови для перемоги романтичного кохання – політичні, економічні, соціальні, правові – ми виявились нездатні його практикувати, бо стали невільні від самих себе. Наша епоха потребує свого Шекспіра: Ромео і Джульєтта щасливо втекли від своїх навіжених родин, але потім виявили, що "надто різні", аби бути разом. Вони жили довго, щасливо й померли в один день, але в різних місцях і кожен – на самоті.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини