MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 червня 2018

1703 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 червня

Вироки щодо MH17 можуть виконати в Україні

Парламент Нідерландів схвалив угоду про суд стосовно MH17 – обвинувальні вироки у справі про катастрофу "Боїнґа" над Донбасом можуть бути виконані в Україні. Суд зможе при розгляді справ обвинувачених скористатися відеозв'язком. "Нідерландські законодавці у вівторок, 12 червня, схвалили угоду, підписану між їхньою країною та Україною з метою полегшити можливе переслідування осіб, відповідальних за катастрофу малайзійського "Боїнґа". Затверджений договір закріплює положення про те, що судовий процес відбудеться в нідерландському суді, радше за все в Гаазі", - йдеться в повідомленні.

Портников: Російський газ зі зброї перетворюється на сировину

Сама церемонія відкриття Трансанатолійського газопроводу в День Росії – попередження Москві. І зробив його навіть не Петро Порошенко. Його зробив "запеклий друг" російського правителя, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який запросив на церемонію не тільки президента Азербайджану Ільхама Алієва, але і президента України.Траскаспійскій газопровід змінює об'єктивну економічну реальність. І в цьому його головний сенс. Об'єктивну реальність не можна змінити за допомогою спеціальних операцій і політичної дестабілізації – хіба що на недовгий час. "Газпром" – хоча й докладає великі зусилля й витрачає величезні гроші – перестає бути монополістом і для європейців, і для нас.

Запобігти перетворенню євроінтеграції на чергове "світле майбутнє"

За результатами найрізноманітніших соціологічних досліджень, більшість українців підтримують євроінтеграційний курс держави. Та як так стається, що коли він реально починається в тій чи іншій галузі, відразу з’являється нерозуміння, яке породжує критику та протидію? Річ у тім, що безвідповідальні політики називають євроінтеграцією "долар по вісім" і "євробляхи", забуваючи пояснити, що ті ж країни колишнього соцтабору, які вже в ЄС, пройшли доволі складний, вимощений кризами й важкою працею шлях. Вони забувають розказати про роки болючих реформ і консенсус щодо обраного курсу на ЄС, який панував у політичних колах цих країн.

Четверта річниця звільнення Маріуполя: як це було. ВІДЕО

Пам'ятаю добре кожного з них: "Легіонера", пораненого в перші секунди бою, його чотового "Вітальоса", по обличчю якого було зрозуміло, що краще поранили б його; "Палія" в єдиному важкому бронежилеті за "утьосом", у кузові саморобного гантрака, який ми назвали "Пряником", "Малюка" – зовсім підсліпуватого, але його пообіцяли взяти в бій, якщо він із робочими за два дні доробить "Пряника". І от "Малюк" уже другий номер "Палія". Пам'ятаю пораненого "Хорса", дикі очі та прохання не відправляти в лікарню до кінця бою.

Печерний сексизм в тезах завкафедри психіатрії провідного медвишу. ФОТОФАКТ

"Жінка нічого не відкриває, відкриває завжди тільки чоловік. Жінка завжди чекає коли її відкриють, адже вона ж сама є таємниця, то як може таємниця відкривати таємницю" – задається питанням доктор медичних наук, професор, завкафедри психіатрії Львівського національного медичного університету Ростислав Білобривка в своїх тезах для міжнародної конференції "Свідомість, мозок, мова". "Їй це не потрібно від природи. А відкривати, проникати кудись це суто чоловіча справа. Адже на проникненні кудись, в щось крутиться все чоловіче життя. Можна стверджувати, що чоловічий мозок, його псюхе як і його фізіологія заточені на проникнення" – продовжує буйство псевдонауки.

На Франківщині згоріла найбільша дерев'яна церква в Галичині. ФОТО, ВІДЕО

У ніч на 11 червня в селі Новиці на Івано-Франківщині згоріла найбільша дерев'яна церква в Галичині. Храм розташований в горішній частині села Новиця Калуського району Івано-Франківської області. Як і саме село, цей храм є унікальним. Вважають, що він є найбільшим дерев'яним храмом Галичини, а то й цілої західної України. Загальна площа стін – понад 4 тис. м. квадратних. Церкву збудовано під керівництвом тодішнього пароха села о. Петра Соловія (1894 – 1963) стараннями й жертовністю парафіян і освячено 19 серпня 1938 року. На той час сподвигнути таку велич було не просто, адже таких технологій, які є зараз на той час не було, все було зроблено голіруч.

Charlie Hebdo випустив карикатуру про чемпіонат світу з футболу та Путіна

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo присвятив обкладинку нового номеру чемпіонату світу з футболу, фінальний етап якого пройде в Росії. Перший матч фіналу в Росії має відбутися завтра, 14 червня. Загалом події до чемпіонату заплановані в 11 російських містах. Раніше представники Великої Британії, Австралії, Канади, Ісландії, Польщі та Фінляндії оголосили  дипломатичний бойкот чемпіонату в Росії. Charlie Hebdo вже публікував кілька карикатур про Росію та президента Володимира Путіна.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини