MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 липня 2018

1588 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 липня

Середній клас – бажана здобич для наших політиків

Спроби препарувати середній клас до виборів не те щоб нові, але, слід визнати, що всі попередні намагання були марними. Хтось нарікає на нечисленність цього прошарку, хтось на наміри політиків "здаватися, але не бути" виразником його інтересів, хтось на пасивність самих середняків. Утім, те, що не працювало раніше, може дати результат сьогодні. І, здається, політтехнологи своїм чуттям вловили, що є таки сенс змагатися саме за цей електорат. Навіть затяті популісти, що досі здобували свій політичний капітал на риториці про зубожіння й "тарифний геноцид", заходилися говорити про блокчейни й інші новомодні явища. І це невипадково: вочевидь, прагнуть сподобатися середньому класові.

Просто згадайте цього милого хлопця та 297 його попутників

Судячи із фото, в нього була невеличка квіткова крамничка, він любив приймати ванну з піною та іграшковими каченятами й зустрічався з дівчиною, на сторінці котрої – як і на його сторінці – тепер написано: "Пам'ятаємо". Вони вдвох вирішили провести ту відпустку в Малайзії... Я інколи заходжу на його сторінку, гортаю фото:з товстим чорно-білим котом, якого звати Стівом, зі смачними стравами на обідньому столі, з вуличками містечка, в якому жив, із пейзажами теплих країн, у яких відпочивав. За рік до загибелі – видно зі знімків – він збудував собі красивий дім із затишним двориком. І ще він був барабанщиком у якомусь рок-гурті. Й умів пекти домашнє печиво. І, думаю, за ці чотири роки в нього б уже народилися діти.

Гра в мізер на виборах президента

Піднімати планку дискусії, пропонувати власне бачення розвитку країни, її тактичних завдань на 2019-2024 рр., активно працювати з усіма кандидатами, які планують висуватися, щоб перевірити ще до початку активної фази чи здатний/а він/вона підтримати й утілити пропоновані пріоритети, аналізувати команди, кошти, сфери інтересів. Не за два тижні до виборів, коли змінити нічого вже не реально, а тут і зараз у режимі живого часу. Чи відбудеться тотальна реакція проросійських і корумпованих еліт (а красти в часи Підарешта було куди легше) – залежить лише від нас. Запобігти російсько-популістському другому туру важко. Але цілком реально. Поки що.

Невидима межа: наші в Берліні

Йшов додому й думав про людей, яких щойно бачив, які отримали свої рани на передовій, у боях, захищаючи Україну. Вони не мали вигляду американських спецпризначенців, це не були двометрові качки з голівудських кінофільмів. Навпаки, на вулицях Києва чи Львова можна побачити десятки таких статур та облич, одним із таких перехожим міг би бути і я. Але між нами пройшла невидима межа. Вони прощались із життям під час обстрілів, а я – ні. Вони не хотіли вмирати, а я навіть не знав, як це. Кожен із нас робив свою справу. Кожен для України. Але їхня справа могла означати їх ню смерть, а моя ні, от і вся різниця.

Обрання керівників ДБР: "теплова пастка" чи тотальне беззаконня?

До моїх рук потрапив альтернативний список. Саме альтернативний, а не "кращий". Із позицій підконтрольності – мало що зміниться, хіба що на ключові посади зайдуть не настільки публічно заплямовані персони. Якщо про Аблова чи Руденка не чув лише той, хто не стежить за публічним простором, то про інших з альтернативного списку – навіть автор цього блогу по суті мало кого знає. Отож, спробуємо розібратися, кого саме спробують протягнути на посаду члени "зовнішньої" конкурсної комісії, що утворена ще кілька років тому на паритетних основах між Верховною Радою, Кабміном і президентом Порошенком.

В агресії проти України Росія не забуває про свою стару зброю – газ

Питання для Москви в тому, кому платити гроші. І на це питання відповість не Путін. На це питання відповість український виборець наступного року. Якщо президентом країни стане політик, який буде налаштований на "врегулювання" відносин із сусідньою країною, погодиться заплющити очі на окупацію Криму й почне здійснювати російські вимоги, йому підуть назустріч заради збереження соціальної стабільності. За повернення українців до імперського стійла "Газпром" може й заплатити. Але якщо український виборець буде голосувати за політиків-патріотів, у Москві зроблять усе, щоб зменшити кількість газу, щоб поставити під сумнів саму рентабельність української ГТС.

Завдяки відкритим архівам: чому варто завітати до СБУ

І от, коли ці особисті листи твого діда, якого ніколи не бачила, про якого знаєш лише з переказів рідних і книжок істориків, до твоєї дорогої бабці, яка вклала серце в твоє виховання і була тобі не лише бабусею, а й надійною, справжньою подругою, опиняються в тебе в руках через 80 років після їх написання, – і де (!) – у сфабрикованій "справі" КҐБ проти твого діда – це той надмомент, коли тремтять руки і сльози важко втримати... Що ж, принаймні я маю змогу це відчути, бо ми таки відкрили ці архіви злочинної диктаторської влади, і маємо змогу особисто пересвідчитися в тих руйнівних каральних діях, які вчиняли совєти проти наших рідних. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини