MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 червня 2018

1298 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 червня

Європарламент вимагає від Москви негайно звільнити Сенцова

Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації із правами людини в Росії. За неї на пленарному засіданні у Страсбурзі проголосували 485 депутатів, проти – 76 парламентарів, ще 66 утрималися. Цією резолюцією Європарламент "вимагає, щоб російська влада негайно та без жодних умов відпустила Олега Сенцова й усіх інших громадян України, незаконно затриманих у Росії та на Кримському півострові". Зараз таких українців-політв'язнів налічується понад 70 осіб. Резолюція привертає увагу і до інших українських політичних в'язнів у РФ, зокрема затриманого разом із Сенцовим Олександра Кольченка, а також активіста Володимира Балуха, який голодує із 19 березня

Screen Daily: Пішов уже другий місяць голодування Олега Сенцова, загроза його життю зростає

"Наразі він утратив уже від 18 до 20% своєї ваги; це означає, що він повинен бути госпіталізований, але ми не знаємо, що планує російська влада. Російське право дозволяє примусове годування страйкарів, чиє життя в небезпеці ... але через приблизно 50 днів ризики стають украй високими навіть за насильницького годування". Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе в інтерв'ю французькому інформаційному агентству AFP минулими вихідними розповів, що його підзахисний втратив вісім кілограмів своєї ваги й погодився на крапельницю зі глюкозою, але, на думку лікарів, скоро почнуться "незворотні наслідки" його голодування.

Сурков залишається – ще один доказ того, що війна триває

Це означає, що розраховувати на будь-які зрушення в урегулюванні на Донбасі найближчими місяцями – якщо не роками – не варто. Сурков є творцем вертикалі "влади" ОРДЛО і покровителем місцевих бандитів. Як це зазвичай буває в російських умовах, мова йде не тільки про політичний, а й про фінансовий інтерес. А такий інтерес є пріоритетним у порівнянні з імітацією взаєморозуміння із Заходом, скасуванням санкцій та іншого лушпиння. Тому що це лушпиння пов'язане із державними інтересами Росії, а Сурков може забезпечувати куди вагоміші приватні інтереси зацікавлених осіб. Ну, й власні.

Фронт змінює оптику: чудове щеплення від байдужості та дешевого пафосу

Тут інший ритм. Інша атмосфера. Шість годин на потязі відокремлюють неонові вивіски Києва від хлопців зі зброєю. Поки вони тут тримають зовнішній периметр – неонові вивіски в тилу можливі. Головною помилкою буде забути про це. Вся твоя самовпевненість зникає в першу годину. Кожен, кому випало бути тут, здатний розповісти про те, що ти бачив лише в кіно. Причому розповісти буденно, без хизування. А ще ти розумієш, що хлопці на фронті – це та сама тонка червона лінія, яка захищає твій затишний налагоджений побут. Побут, у якому є плани на літо. Побут, у якому залишається час на нудьгу. Побут, у якому є місце тобі самому.

Лиха людина – доброю не буває, який би статус вона не мала

Ніколи не чув від реальних учасників бойових дій висловлювань на кшталт: "Да ти знаєш де я воював?","Та я сєпарів зубами загризав, поки ви тут…" Так, були й такі , що й "загризали", але зазвичай із них слово витягнути не можна.  Кажуть від суми й тюрми не зарікайся, кожен може оступитись і наробити дурниць, але не прикривайте "сором" посвідченням, це для мене особисто останній аргумент. Є люди, а є людиська, і зі статусом, і без такого. І не меншої поваги заслуговує реальний ліквідатор аварії на ЧАЕС або чоловік, який самотужки виховує та піклується про дітей без дружини.

У Європарламенті закликали політиків утриматися від відвідування Чемпіонату світу з футболу в Росії

"Звільніть Сенцова! Давайте припинено ГУЛАГ в Росії", – наголосив під час дебатів у Європарламенті чеський депутат Яромір Штетіна. У свою чергу британський депутат Чарльз Теннок нагадав, що сьогодні в Росії розпочинається чемпіонат світу з футболу, що глобально приверне увагу усього світу до цієї країни. "Я закликаю європейських політичних лідерів утриматися від відвідування Кубку світу-2018 на знак засудження порушення Росією багатосторонніх правил світового порядку, що стосується втручання в Криму, на сході України, в Євросоюзі, до політичного процесу в США", – наголосив Теннок.

Самотність на фронтирі: маємо й далі доводити партнерам сумну тисячолітню істину

Руські князі недарма невпинно намагалися встановити відносини із Заходом, марно доводячи, що безпека нашої землі – це безпека всієї Європи. І так само незмінно отримували звідти моральну підтримку. Бо там щоразу не до кінця усвідомлювали, що вкладатися в свого партнера, який перебуває в зоні загрози, значно дешевше в усіх сенсах, ніж самим відпирати напади з подальшим зализуванням ран. У цьому сенсі мало що змінилося за останню тисячу років. Наше завдання – й далі доводити сумну тисячолітню істину партнерам. Не надто розраховуючи на цілковите порозуміння, оскільки вони мають різні, зокрема економічні інтереси зберігати відносини з Ордою.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини