MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 липня 2018

2106 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 липня

Українці обвалили рейтинг сторінки ФІФА у фейсбуц

Сторінка ФІФА у фейсбуку впала в рейтингу до 1,4 зірки із п'яти. На сторінці з'явилося багато негативних оцінок із підписами "Слава Україні". Станом на 10:00, вже більше 150 тисяч осіб поставили сторінці ФІФА одиницю. Після матчу Росія – Хорватія Домаґой Віда з Оґнєном Вукоєвичем записали відеозвернення зі словами "Слава Україні", Віда отримав попередження від ФІФА, а Вукоєвича вивели зі складу делегації збірної Хорватії на чемпіонаті світу в Росії... А ти вже поставив одиницю ФІФА?

Європа в уявленні київської політичної тусовки дещо розходиться з уявленнями пересічних українців

Серед двох перешкод європейській інтеграції на рівні конкретно взятої області українці називають хабарництво місцевих чиновників і брак коштів. Можливо, найнесподіванішими для мене особисто були відповіді на запитання, який ступінь зближення України з Євросоюзом влаштував би мешканців тих чи інших регіонів. Виявляється, що повне членство, заради перспективи якого відчайдушно б'ються українські дипломати, важливе лише для третини українців. Але водночас треба зауважити, що це є і найбільш популярним варіантом відповіді. Друга за популярністю опція – вільна торгівля без жодних обмежень.

Меркель підтвердила: невизнання анексії Криму – один із наріжних каменів європейської безпеки

Росіянам вигідний конфлікт США та Німеччини навколо фінансування НАТО й будівництва газових "потоків". Лідер ЛДПР озвучив тактичні плани Москви на цьому етапі: Кремль відмовляється від енергетичних проектів в обхід України за умови, що нашу країну "віддадуть" під контроль Путіна. У такому разі росіяни влучать відразу в дві цілі: вони позбудуться свідомо збиткового підприємства, отримавши суттєві геополітичні дивіденди. Росіяни готують окупований Крим для війни з НАТО або щонайменше для військових провокацій проти Альянсу за "кримським зразком".

Наш футбол – не в Росії, а на Донеччині. ФОТО

Водночас із російським чемпіонатом світу відбувався зовсім інший футбол. Як на мене, важливіший для нас, українців. На Донеччині, в містах, де знають про агресію Росії не з чужих слів і телевізора, пройшли два показових турніри. За ними не стежили в усіх кафе, не обговорювали на форумах і не робили грошових ставок. Але це саме той футбол, про який я хочу розповідати та слухати. Тому що нині – це мій футбол. І на цих турнірах я мрію побачити перших осіб нашої держави. Думаю, це набагато ефективніше, ніж десятки заходів, які відбуваються для "галочки" з метою прищеплення любові до України у прифронтових містах. Тому що це справжнє та важливе.

10 тез про модернізцію України

Наша революція, розпочата Майданом, протікає у трьох вимірах: економічна (середній клас проти олігархів), геополітична (українська національно-визвольна, антиколоніальна, антиімперіалістична) та ціннісна. Активна меншість суспільства задає напрямок. Пасивна більшість задає темп. Тим часом світ модерну охоплений світовою кризою, і це не просто криза, а пологи народження нового світу. А значить, нам доведеться увійти в цей вогонь і пройти крізь нього швидко, щоб не обпіктися. Від нас залежить, як ми зіграємо тими картами, які нам потрапили на руки, і поки що ми граємо в цілому непогано. У нашого геополітичного супротивника немає майбутнього, і це дає нам шанс.

Чому в нас так багато "зради"

Це все тому, що наше суспільство сильно поділене між прихильниками капіталізму та прихильниками соціалізму. Причому прихильників соціалізму чисельно більше, а вимоги міжнародних фінансових організацій та Євросоюзу (відповідно до підписаної нами угоди), навпаки, в бік капіталізму. Тому й "зради" так багато. У нас же немає ні правих, ні лівих, ні капіталістів, ні соціалістів. А кандидатів та партії оцінюють не за програмами (там може бути написано, що ми прагнемо соціалізму, чи капіталізму, чи обох разом, чи третього шляху, чи рай на землі, бо все одно ніхто не читає, а хто читає, той не вірить), а за єдиним фактором -- чи можна цим людям вірити, чи ні.

Чи потрібні відвідувачам лікарень бахіли?

Ініціатива щодо одягання бахіл на кожного, хто переступає поріг лікарні, зазвичай іде від медзакладу. І має на меті зменшити роботу прибиральниць, а подекуди й нажитися за рахунок гаманця пацієнта. Невиправдане використання бахіл у таких обсягах, як це відбувається зараз – економічно необґрунтовано та не несе відчутної користі ані медзакладові, ані відвідувачам. Проте перекладати на гаманець відвідувачів чистоту медзакладу не є тією моделлю медичної допомоги, до якої варто прагнути. Крім того, величезна кількість викинутих одноразових бахіл забруднює планету. А псування екології має набагато гірші наслідки для здоров’я людей, аніж сліди від взуття на підлозі.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини