MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 липня 2018

1290 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 липня

Україна зберегла статут-кво: підсумки прес-конференції в Гельсінкі

Основний висновок такий: кожен із цих двох керівників намагатиметься використати зустріч у Гельсінкі у своїх внутрішньополітичних цілях. І Путінові, вочевидь, це вдасться на 150%. Із Трампом ситуація значно гірша – всі вже бачили першу негативну реакцію американських політиків. У США ця зустріч зіграє проти президента. А щодо України, то ми зберегли необхідний статус-кво. І якщо і не просунулися вперед, то нічого і не програли. Як повідомляють у пресі, Трамп знехтував побажаннями своєї команди, а також обвинуваченнями на адресу 12-ти російських офіцерів за втручання в президентські вибори в США. Про що це свідчить?

Radio Free Europe: Трамп зазнав нищівної критики за саміт із Путіним, аж до закликів до імпічменту

Президент США Дональд Трамп після своєї зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним зазнав критики як із боку опонентів, так і з боку союзників. Більшість тих, хто висловлюється, засуджують його за обійми з Путіним, заявляючи, що обійнявши Путіна навпір агентствам і союзникам США, він зрадив американські цінності. Сенатор Джон Маккейн, кандидат у президенти від Республіканської партії 2008 року й нинішній голова Комітету у справах збройних сил Сенату, сказав, що прес-конференція Трампа після його саміту з Путіним у Гельсінкі "стала одним із найганебніших виступів американського президента в історії" та " трагічною помилкою ".

Вплив через хаос – нова логіка світової політики

Це насправді путінська логіка. Якщо ти не можеш впливати через конструювання, ти можеш впливати через деструкцію. Путін випробовував цю теорію на пострадянському просторі, потім на Близькому Сході, відтак у Європі та США. Десь працює, десь ні. Але Трамп випробовує цю логіку вже для всього світу. Вплив через хаос. Бо якщо ти все ще в центрі, але не можеш керувати, ти принаймні можеш задавати хвилі хаосу. Й у тебе тільки одна перевага перед іншими: ти можеш хвилями керувати. Ти знаєш прогноз погоди, бо погода – це ти. Трамп у чомусь учень Путіна – тільки значно ірраціональніший.

У Києві відкрили нові сходи до Пейзажної алеї. ФОТО

Сходи з Пейзажної алеї на Поділ та частину туристичного маршруту до Андріївського узвозу відкриті. На схилі, поряд зі сходами, здійснили благоустрій та озеленення території, укріпили схили, на алеї туристичного маршруту побудували громадську вбиральню. Встановили камери відеоспостереження на сходах та алеї. Є зони доступу до Wі-Fі. Облаштовано оглядові майданчики, встановлені нові лави й урни, LED освітлення території. 

Інтегральний Лук'яненко: скрізь він був сам собою

Він був красивою людиною з неймовірно гарними українською мовою, голосом і поставою. Не пам’ятаю автора афоризму: "Після сорока років людина сама відповідає за своє обличчя". Левко Лук’яненко – класичний self-made man, який перетворив свій жахливий життєвий досвід на досвід любові. Я пам’ятаю його в різних декораціях: на трибуні Верховної Ради, у кабінеті посла України в Канаді, у книгарні "Є", на ґанку київського телецентру. Ним неможливо було не милуватися. І скрізь він був сам собою. Інтегральний.

Наші нелюди. "Я цих зросійщених, зрадянщених покидьків висилав би до Росії". ФОТО, ВІДЕО

От я й думаю, що його робити з такими людьми. Найгуманніше було б, звичайно, спалити там само. Або хоча б вислати до Росії. Але це, на жаль, рожеві мрії, з якими похмура дійсність аж ніяк не рахується. Вони складають більшу (sic!) частину мого народу. Зросійщені, зрадянщені покидьки. Їх аж кишить: у порубаних і спалених яблуневих і черешневих садках, у ні разу за весь термін використання не митих маршрутках, у моєму під’їзді, у вас на роботі, – всюди. Я вже не кажу про Верховну й усі інші ради, до яких вони самі себе обирають – бо мають чисельну перевагу. Тож не дивуйтеся, пані і панове, якщо врешті-решт ні до якої Європи ми не потрапимо.

"Після смерті я стану горилою": 5-річний хлопчик написав свій некролог

Жартівливий некролог, що його перед власною смертю написав п'ятирічний Ґарет Матіас, який страждав від рідкісної форми раку, опинився в центрі уваги у США. Ґарет придумав собі прізвище, розповів, як повинні пройти його похорони, та повідомив, ким збирається стати після смерті. Цей некролог – приголомшливий до живого текст, де безжальна реальність вривається у веселий і легковажний світ дитячих ігор. Діагноз встановили дев'ять місяців тому, більшу частину цього часу Ґарет провів у лікарні, стійко переносив курс лікування і не втрачав почуття гумору. Хлопчик багато спілкувався з батьками, грав і жартував із медичним персоналом та приймав гостей.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини