MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 липня 2018

6651 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 липня

Захід на порозі нових викликів і загроз: що далі?

Хочете зазирнути в майбутнє? Стежте за останніми тенденціями. Зникає чітке розмежування між старими структурами. Раніше НАТО та Європейський Союз мало взаємодіяли. Тепер активно співпрацюють. Швеція та Фінляндія не є членами НАТО, але стають дедалі ближчими до Альянсу. Військова співпраця Заходу з Україною тісніша, ніж більшість собі уявляє, зокрема тому, що кривавий досвід України в тому, як упоратися з Росією, дуже цінний. Велика Британія та Франція запровадили додаткові міжнародні ініціативи, щоб координувати швидке та гнучке розташування військ; окремий англо-французький експедиційний корпус має почати діяти до 2020 року.

"Ти нам потрібен живим": Сенцова просять припинити голодування

Колективний лист до Олега Сенцова написаний російською мовою задля прискорення проходження російської цензури. Лист із підписами вже надіслано Олегові через Римму Зюбіну, котра з ним листується. Просимо про поширення. Наша мета – досягти масової підтримки звернення до Олега. Буквально через кілька днів до нього має поїхати адвокат. Було би добре, якби ще й від нього Олег дізнався про те, що наше прохання має масовий характер.

Жодного примирення: компроміс означатиме, що ми самі собі випросили прокляття

Виполоти їх із суспільства, як бур’ян на городі, важко, либонь – неможливо. Але прагнути цього треба. Задля того хоча б, щоб вони не випололи інших, не таких як вони. Має ж нарешті в народі спрацювати інстинкт самозбереження! Чи ні? Інакше наші онуки муситимуть панькатися з тими, хто їх ненавидить. Муситимуть їх утримувати. Так само як це робиться зараз. Жодна падлюка з мого під’їзду, що отримує пенсію від "цієї київської влади" – пенсію, яку не заробила, – не сказала й не зробила на підтримку України анічогісінько.

Жадан: Шістдесятників лишається все менше. Нам конче необхідно у них вчитись

Уявити їх у сьогоднішній політичній ситуації якось і не виходить. Не вписуються вони в сьогоднішню Україну, де все менше лишається місця для політичного ідеалізму й усе жорсткішим і кривавішим стає популізм і заточеність на тимчасовий успіх, на швидкий результат. Шістдесятники, з їхніми уенерівсько-філологічними настановами на уявне ідеальне українство мають на тлі цих декорацій вигляд не завжди доречний і переконливий. Як непереконливо виглядав Іван Федорович із його спробами зрозуміти музичні смаки президента Януковича. У цьому випадку позиція Ліни Костенко ("Прости мені, мій змучений народе, що я мовчу. Дозволь мені мовчать!") потребує щонайменше поваги.

Найбільше досягнення Путіна після зустрічі із Трампом

Ці зустрічі і є головним наслідком саміту президентів США та Росії Дональда Трампа й Володимира Путіна в Гельсінкі. Прикметно, що на спільній прес-конференції президентів не було взагалі ніякої конкретики. Однак після неї Путін звертається до Нетаньяху, Меркель і Макрона та просить їх зустрітися із російськими візитерами. Причому – в абсолютно безпрецедентному форматі: міністр закордонних справ і начальник Генштабу. Якби візитери вирушили тільки в Ізраїль, це цілком відповідало б логіці переговорів Трампа й Путіна.

Історична окраса Боярки може зникнути. ФОТО

Потужний потяг заможного та середнього класу міського населення до комфортного відпочинку та розбудова залізниці призвели до виникнення цілої плеяди дачних селищ, що наче намистом вкрили околиці Києва майже в усі сторони. Пропоную розглянути забудову царської доби колишнього дачного селища під Києвом Боярки, яке вирізняється комплексністю та порівняно доброю збереженістю. Поки що... Стан першої пам’ятки, яку ми розглянемо, сумний та може призвести до втрати будівлі, що є окрасою Боярки.

Артилеристи готові перетворити танки загарбників на діряві відра. ФОТО

Конкурс проходили на одному з полігонів Донеччини. На цьому етапі змагались артилеристи бригад оперативно-тактичного угрупування "Схід", які виконують завдання у складі Об’єднаних сил. За результатами змагань, першість здобув протитанковий розрахунок 55-ї окремої артилерійської бригади. Він відмінно впорався з усіма нормативами і знищив мішень "танк в окопі" першим же пострілом. Тож якщо ворог наважиться посунути танками, хлопці із двох п’ятірок швидко перетворять їх на діряві відра. Девіз артилеристів – "Кожен постріл – у ціль!" Щоб відповідати цим словам, графік заходів бойової підготовки у богів війни дуже щільний.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини