MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 січня 2019

3868 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 січня

Горєвой: Релігійному середньовіччю в Україні покладено край

Далі процедура така – після підпису Петра Порошенка закон мають надрукувати у газеті "Голос України". Закон набуде чинності наступного дня після публікації. "Представникам "Оппоблоку" та залежним від них депутатам не вдалося зупинити процес розкріпачення громад. Релігійному середньовіччю, коли доля парафії залежала від єпископа-феодала, покладено край! Вітаю усіх з ухваленням справді демократичного закону!" – так прокоментував це рішення  Верховної Ради релігієзнавець Дмитро Горєвой.

Зеленський має кінобізнес у Росії, хоча запевняв, що закрив його – програма "Схеми". ВІДЕО

Журналісти знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: "Вайсберг Пікчерс", "Платінумфільм" і "Ґрін Філмз". Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family LTD. Ця ж компанія є співзасновником ТОВ "Квартал 95" в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефір і соратник Ігоря Коломойського Тимур Міндіч.

"Церква Путіна" в Сербії

Мені залишається тільки сподіватися, що авантюрист Бранко Симонович, який придумав "церкву Путіна" – не передвістя катастрофи, а її уламок. І що приїзд Путіна до Сербії – один із кінцевих розділів у драмі спокушення дияволом маленької балканської країни. Рано чи пізно Сербія стане частиною Євросоюзу та НАТО й між нею та Росією з'явиться непорушна стіна, яка вже сьогодні відокремлює Росію від цивілізованого світу. Але я знаю одне: коли ти присвячуєш церкви дияволові, коли ти вбираєш зло в шати, призначені для чесних добрих людей – наслідки є неминучими.

Як снігову людину звати й у чому першокурсникові козаком не бути

Олександра Ковальська повідомляє: нещодавно натрапила на одну публікацію про снігову людину і не змогла знайти інформації про те, як писати назву українською мовою. У пошуковій системі є три варіянти: єтійеті і йєті. Як правильно? І чи варто вживати це слово, запитує читачка. Якщо є слово, то його варто вживати. Українською мовою – єтіКозак – козаче, то може, першокурсник першокурсничеІменинникнатхненниксучасник – кличний відмінок іменинникунатхненникусучаснику, отже, й першокурснику.

Що стоїть за самогубством одного з найвизначніших фізиків сучасності

Влада США звинуватила компанію в порушенні режиму санкцій щодо Ірану, а також у технологічному шпигунстві. Американський соціолог, фахівець із політики Китаю Стівен Мошер у колонці для New York Post пішов далі й порівняв Huawei із металургійними заводами Альфреда Круппа, фінансової опори нацистів. На його думку, компанія, заснована членом вищого керівництва Комуністичної партії, є інструментом запровадження агресивної політики Піднебесної. Найімовірніше, Чжан перебував під тиском ФБР через свої ділові контакти. І це ще не все!

Один із найважливіших текстів останньої декади в літературі Центральної Європи

Драґо Янчар насамперед розповідає нам просто цікаву історію. Історію про жінку, яка своєю поведінкою, емансипованістю й викличністю шокувала провінційну й патріархальну Любляну у 30-х роках минулого століття. Вона не просто вдягалася в штани, курила чи їздила на автомобілі, а ще й прогулювалася містом із крокодилом на повідку! Мала сильний і твердий характер, була по суті однією з перших феміністок свого часу. Крім того, чарувала всіх своєю вродою – навіть тих, хто на позір критикував чи зневажав її.

Секрет нашої любові до серіалів і парадокс сучасного світу

Із серіалом ти живеш довше. Ти чекаєш. Ти закохуєшся в його героїв. Або ненавидиш їх. Вони стають твоїми друзями чи ворогами. Бо в сучасному світі, де декорації так швидко змінюються, де все мерехтить, тобі потрібне тривання. Щоб завтра до тебе знову прийшов той, кого ти знаєш. Можливо, ти обрав би собі один-єдиний серіал і поселився би в ньому (пам'ятаєте серію з Black Mirror про Space fleet?). Бо що більше мерехтить світ навколо тебе, то більше ти хочеш одного й того самого. Що більше в тебе вибору, то більше хочеш берегти вірність чомусь одному.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини