MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 серпня 2018

2164 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 серпня

Портников: Американські політики прийняли виклик Путіна

У Вашингтоні задумалися не про покарання путінського режиму, а про заходи, які повинні призвести до його краху. Про демонтаж режиму. Між іншим, це той висновок, до якого дійшов свого часу президент Рональд Рейґан. Не потрібно конкурувати з радянським режимом і не потрібно намагатися домовитися з божевільними. Потрібно вжити заходів, які приведуть до демонтажу режиму. І Радянський Союз наказав довго жити. Щось подібне може статися й із путінською Росією. Путін сам винен. Він занадто нахабно і відверто поводився в Гельсінкі. Тільки сліпий міг не помітити небезпеки, яка пов'язана із цим правителем, його режимом і його намірами щодо цивілізованого світу.

Із російської в’язниці вийшов український політв’язень Костенко

Олександр Костенко (зліва)

Засудженого в анексованому Росією Криму активіста Майдану Олександра Костенка випустили на волю. Костенка затримали в Сімферополі у лютому 2015 року співробітники спецслужб Росії. За версією російського слідства, 18 лютого 2014 року під час "масових заворушень" у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітникові кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіст начебто кинув камінь у беркутівця. Після анексії Росією Криму, "суд" анексованого півострову вирішив, що дії Костенка були спрямовані на "насильницьке повалення конституційного ладу в Україні".

Затримано підозрюваного в замаху на Гандзюк

Поліція затримала підозрюваного в замаху на вбивство працівниці Херсонської міської ради Катерини Гандзюк. Про це у твітері написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін зазначив, що "затримано особу, що обґрунтовано підозрюється в скоєнні злочину стосовно чиновниці Херсона". "Зараз здійснюються невідкладні слідчі дії з метою збору необхідної інформації, доказової бази. Детальнішу інформацію ми зможемо надати трохи пізніше після проведення необхідних слідчих дій", – наголосив Аброськін. 

Харків послідовно руйнують і врешті-решт доруйнують самі харків'яни. ВІДЕО

Цей Харків харків’яни послідовно руйнують, і я певен – врешті-решт доруйнують. Це не Ґєпа розпалив учорашню пожежу, але такі як він: котрі голосують за нього, котрі раділи, що його недострелили, котрі вже 45 років на моїх очах знищують своє місто. Сьогоднішні палії – прямі нащадки двох радянських номенклатур: комуністичної та кримінальної. Ви спитаєте, що успадкували ці нащадки від своїх "духовних отців"? Я відповім вам: жадобу до знищення. Це ж таке захопливе видовище: своїми руками знищити те, що простояло чверть тисячоліття! 

Тиждень зі старою Nokia 3310. Що сталося з моїм життям через п'ять днів

На роботі зробив все за годину. Що поробиш, досвід. Начальник похвалив і сказав, що я переріс свою посаду. Запропонував стати його заступником. Прикольно. На прохання дружини повісити фотографію, вбив цвях, перекрутив всі розетки, полагодив стіл, пофарбував підвіконня. Кіт, який зазвичай спить на підвіконні, прилип. Дурненький. Діти із криками "Тато!" попросили погратися з ними. Показав, як грати в камінь, ножиці, папір. На другій хвилині почав програвати. Наступного дня забрав із ремонту смартфон. Видалив до біса всі ігри, залишив тільки змійку.

"Фізики" закономірно програють "лірикам"

Це не заперечує того, що в освіті можуть бути і є перекоси, але відтерміновує апокаліпсис, яким нас хотіли налякати, і на тому спасибі. До того всіх, кого треба, вже налякав Чорнобиль. Але тут виявилося, що чи не всі технарі чомусь дуже зверхньо вважають філологів недолюдьми і їх курвить не апокаліпса як така, а сама ситуація, коли в Україні найбільше заяв подано на філологічні факультети "бо там легко, для галочки", а на фізику ніхто не йде "бо там думати треба". Ще й прохідний бал на "дурних філологів" треба вище. Тож я винесу сюди з тієї емоційної дискусії таке...

Чому не можна працювати нон стоп і чим торт від пляцка відрізняється

Торт – це багатошаровий кондитерський виріб, покритий кремом, цукатами тощо. Походить від італійського tortus – "кручений". Пляцок – від польського placek – "солодкий пиріг"; "млинець". Торт – загальноукраїнське слово, пляцок – галицький діялектизм. Дієслова недоконаного виду в майбутньому часі мають дві форми: синтетичну – писатимемо, співатимемо, ходитимемо, й аналітичну – будемо співати, будемо писати, будемо ходити. Стилістично обидві форми нейтральні, але синтетичній (писатимемо), віддаємо перевагу в розмовному, художньому й публіцистичному стилях. А аналітичній – у науковому та офіційно-діловому.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини