MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 жовтня 2018

4470 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 жовтня

Боснійський урок для України: як (не) поставити хрест на державності

Зрозуміло, що така країна може існувати тільки як протекторат – вона і стала міжнародним протекторатом. При цьому серби продовжують вважати своєю державою Сербію, хорвати, природно, оглядаються на Хорватію, яка встигла увійти до Євросоюзу й НАТО. Боснія, як і слід було очікувати, потрібна тільки мусульманам, але й вони з неї їдуть. Замість того, щоб створити державу для боснійських мусульман, Захід просто законсервував проблему – й тепер нам залишається тільки чекати, коли почнеться нова війна, та цікавитися, чи готовий Кремль брати участь у дестабілізації ситуації в Боснії.

Військові готові знищувати ворожі БПЛА. ФОТО, ВІДЕО

В Об'єднаних силах значну увагу приділяють протидії застосування ворожим безпілотним літальним апаратам. До зазначеної роботи залучають підрозділи зенітних ракетних військ та армійської авіації. Днями було проведено спільне тренування екіпажів вертольотів і наземних підрозділів. Вітчизняний БПЛА "Лелека" грав роль ворожого "Орлана", вертолітники полювали на нього. Тренування показало готовність підрозділів армійської авіації збивати ворожі БПЛА в місцях, де застосування ракет протиповітряної оборони буде недоцільним.

Снєгирьов: Кремль не поспішає скасовувати "вибори" в "ЛНР" і "ДНР" і готує нові сценарії

Скасуванням або перенесенням "виборів" Росія уникне критики з боку Заходу щодо порушення Мінських домовленостей. Вже прозвучали різкі заяви, що "вибори" в ОРДЛО – порушення Мінських угод, і Москва має вплинути на ватажків російських окупантів і колаборантів ОРДЛО. Проведення так званих "позачергових виборів" в ОРДЛО порушує зобов'язання РФ як сторони Мінських угод і ставить під загрозу весь Мінський процес. У разі проведення таких "виборів" їхні результати не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світом.

Здолати Росію: лиш оборони – недостатньо

Ми довго жували шмарклі, поки нам за розробленими в Кремлі методичками розповідали про "три сорти українців", і наважилися на опір тоді, коли настанови цих методичок почали втілювати в життя: спочатку в Криму, а потім на Донбасі. Але просто оборони – як у буквальному, так й інформаційному сенсі – недостатньо. Оборона, будемо відверті, неабияк виснажує наші сили, і якщо ми не можемо наразі дозволити собі кинджальний удар із виходом до берегів Каспійського моря, то варто шукати ті сфери, у яких наша контратака була б ефективною.

Рефрен російської історії – це вбивство своїх західних батьків

Коли хочуть, щоб у Росію нарешті прийшов лібералізм, забувають, що він уже в неї прийшов. Тільки, як було з марксизмом та іншими -ізмами, його в Росії змінили до невпізнаваності. Російський лібералізм – це постмодернізм "для чужих", релятивізація істини, nothing is true and everything is possible (Померанцев), фейки, дезінформація, імітація свободи слова тощо. Це західний лібералізм, спрямований проти Заходу. Тому щодо мрій про лібералізацію та демократизацію Росії – я би не був таким оптимістичним.

Ведмежа послуга аудиторії – кредо нашої журналістики

"На виборах у Латвії перемогла проросійська партія". От читає людина такий заголовок. Які думки в неї мають виникати? Яку інформацію журналіст доносить своєму читачеві? Що після прочитання такої новини читач розкаже друзям? Реванш російських сил? Перемога Путіна? Проблеми в Латвії? Для розуміння ситуації – партія "Злагода" (Saskaņa) набрала близько 20%. Але на минулих виборах 2014-го мала 23%, у 2011-му – 28,5%. Правда, в новині ви цього не побачите.

Прип'ять – місто-привид, яке не лише лякає, а й притягує. ФОТО

Нині Прип'ять не тільки лякає, а й притягує спокоєм, зеленню, річкою, на якій ні хвилі. Ресторан, готель, палац культури, автомати газованої води й навіть колесо огляду – все таке, як було за пізнього совка. Жодної ностальгії, тільки відчуття задоволення від того, що повернення назад нема. Напевно, колись земля тут коштуватиме дуже дорого. Зона відчуження має бути національним парком – 100%. Людина втекла, а екосистема відновиться без втручання людини. Людина лише має довести справу деактивації до кінця.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини