MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 листопада 2018

2760 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 листопада

Захід ніяк не дасть ради російській агресії на одному великому фронті

Йдеться про гроші. Росія незаможна держава, але їй вистачає готівки на те, щоб відкрито та приховано скуповувати політичний вплив. Для цього росіяни використовують економічні плацдарми, створюючи компанії, чиє виживання залежить від добрих відносин із РФ. Не гребують вони й такими підступними методами, як інсайдерська торгівля, відмивання грошей і корупція. Фахівцям із політики безпеки нелегко осягнути ці загрози. Ми мало цікавимося антимонопольною політикою, заплутаним фінансовим правом чи кухнею товарного ринку.

Похмілля загарбників: агресивна "руская вєсна" перетворилася на журливу "рускую осєнь"

Агресивна "руская вєсна" перетворилася на журливу "рускую осєнь", яку не може прикрасити навіть присутність вкраденого півострова на російських плакатах. Захоплення Криму призвело до різкого відриву Києва від Москви. Сучасна Росія політично й економічно не здатна бути імперією, але Проханов і Дугін, а також їхні однодумці ніколи в цьому не зізнаються. Вони й далі пояснюватимуть крах "рускай вєсни" самообманом російської еліти та боягузтвом кремлівського начальства.

Чорна діра в національній системі протидії відмиванню грошей

Вирішити проблему – просто. НКЦПФР має встановити чіткий обов'язок для номінальних утримувачів повідомляти українським депозитарним установам детальну інформацію про встановленого кінцевого бенефіціара – їх клієнта, а також строки надання такої інформації на запит правоохоронних органів у рамках кримінального провадження. На жаль, наразі такі положення відсутні у проектах актів, опублікованих НКЦПФР для публічного обговорення.

Країна багатьох "постів": минуле визначає наше сьогодення

Усі перелічені "пости" – це те, що ми пережили. Але це і про те, що нас не зламало, хоч точно змінило. Звісно, неправильно причини всіх сучасних негараздів шукати в минулому. Але наївно й небезпечно намагатися ігнорувати вплив такого важкого минулого на сьогодення. Тому історію треба пам'ятати, аналізувати, конвертувати в досвід. І тоді, можливо, всі ці наші "пости" допоможуть нам вижити в теперішню епоху постправди.

Російський хід конем: і псевдовибори будуть, і Мінськ збережеться

Ще недавно це було зрозуміло всім – те, що проведення фейкових "виборів" на окупованих територіях є виходом із Мінська. Було зрозуміло навіть у Кремлі – Росія постійно відмовлялася від цих псевдовиборів, поки в Москві не ухвалили рішення вивезти Плотницького, ліквідувати Захарченка та влаштувати танець із бубнами. І вийшло! За потурання Заходу Росія перетнула ще одну "червону лінію", яка дозволяє Путінові заморозити конфлікт і зберегти контроль над Донбасом. І псевдовибори будуть, і Мінськ збережеться!

Як ми самих себе обдурюємо

Приємно бачити у стрічці новину – "Двоє американців українського походження стали губернаторами у США". Це була б сенсація, насправді. Якби це була правда. Бо перемогли кандидати єврейського походження, предки яких емігрували зі Східної Європи на початку ХХ ст. І називати переможців людьми "українського походження" – це ненормально й ницо. Оскільки вони себе ніяк з Україною, культурою, мовою, ідентичністю не співвідносили.

Переяслав-Хмельницький. Чому місто з таким чаром і красою залишається на периферії туристичних шляхів України?

Мені ніколи не збагнути, чому у Переяславі практично не має туристів. Чому місто з 371 нерухомими пам'ятками історії й архітектури українського народу, 24 тематичними музеями різних профілів – історичні, археологічні, літературні, етнографічні, технічні тощо, з унікальними колекціями – археологічною, козацького періоду XVI—XVII ст. (1800 од.) та стародруків XVI—XVIII ст. (10 тис. од), місто з таким чаром і красою залишається на периферії туристичних та екскурсійних шляхів України.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини