MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 листопада 2018

5815 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 листопада

Відповіді на основні питання щодо воєнного стану й азовського загострення

Західні країни, країни Балтії, Туреччина, Сполучені Штати, НАТО, ЄС, спецпредставник США Курт Волкер, світові політики, журналісти й експерти. Всі приголомшені. Всі в один голос засуджують ескалацію ситуації та агресію Росії. І тільки українці вже майже добу сперечаються, а чи не зашкодить воєнний стан майбутнім виборам. Ми такі дивні творіння. Лякають нас, лякають, а ми – замість того, щоб вчитися – розводимо уявні теорії змови та заряджаємо одне одного роздумами про геополітичні ігрища світових залаштунків.

30 днів замість 60: Порошенко змінив пропозицію щодо воєнного стану

Президент Петро Порошенко вирішив змінити свій указ про ведення воєнного стану, скоротивши його термін із 60 до 30 днів. Про це він заявив під час відповідного відеозвернення. "Рада національної безпеки й оборони рекомендувала мені сьогодні запровадити воєнний стан на 60 днів. Хочу оголосити своє рішення: пропонуватиму парламентові запровадити воєнний стан на 30 днів", – сказав президент. Таке рішення Порошенко пояснив тим, що не хоче, щоби "воєнний стан жодним днем не накладався на початок передвиборчої кампанії".

Заходові шкодить власна ілюзія щодо РФ і КНР

Досить тішитися ілюзією, ніби Росія та Китай – нормальні держави, із якими можна мати добрі дипломатичні відносини. Їх слід вважати країнами-паріями, так само як Північну Корею або Іран. Хоча, звісно, перші значно більші, багатші та мають кращі зв’язки. Нам потрібні економічні й політичні відносини з ними. Та не варто обманюватися щодо того, з ким маємо справу: ці держави викрадають і вбивають людей – такі в них інструменти державної політики (до речі, те саме стосується й Саудівської Аравії).

Військовий і дипломатичний складники азовського загострення

Прохід наших катерів у вересні в Азовське море наробив багато галасу в Білокам'яній і справив там досить сильне враження. Не важко було здогадатися, що в Кремлі обов'язково на наступний подібний випадок приготувалися й діятимуть максимально жорстко. Звідси йшла необхідність передбачити різні варіанти, зокрема й відвертої провокації з використанням зброї та можливої стрільби на ураження. Вересневий прохід у Москві розглядали як приниження та замах на "російську приналежність" Криму.

Випробування на адекватність і єдність

Вважати, що власна влада "організувала" разом із Путіним обстріл власних кораблів або просто спровокувала бідних росіян, і ті змушені були стріляти – це діагноз. Діагноз не просто недовіри до власної влади, діагноз неповаги до власної країни. Зараз, коли в України нарешті з'явився шанс звинуватити Росію у прямому військовому нападі, коли більше немає ніяких "іхтамнєтов", ми продовжуємо дискутувати про те, чому не запровадили воєний стан раніше і як це відіб'ється на виборах. І продовжуємо брехати самим собі.

Чехи замало знають про Україну

Загалом рівень обізнаності місцевої громадськості з українською тематикою є низьким і значно спотвореним. Засоби масової інформації немов уникають висвітлення ситуації в Україні. І хоча в Чехії є чимало організацій, які, згідно зі своїми програмами, популяризують українську проблематику (Асоціація україністів, студентська спільнота "Східноєвропейський клуб", Східноєвропейське агентство боротьби з російською пропагандою, спільнота "Друзі України" та деякі інші), об’єктивна поінформованість суспільства є недостатньою.

Ощадбанк відсудив у Росії 1,3 млрд доларів

Як сказали наші партнери в Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP Alex Gerbi: "Цим рішенням Ощадбанк отримав повне задоволення всіх заявлених вимог до Російської Федерації щодо експропріації банківського бізнесу й активів у Криму в результаті незаконної окупації та анексії частини території в порушення міжнародного права". Ощадбанк є першою компанією, 100% акцій якої належать державі, та першою банківською установою, яка виграла справу проти Російської Федерації щодо збитків, отриманих внаслідок анексії Криму.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини