MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 листопада 2018

3691 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 листопада

"Героям слава! Тримайтеся, хлопці!" – українці збирають гроші для полонених Росією моряків ВМСУ

Збір коштів для допомоги українським військовим морякам, взятим у полон після захоплення кораблів ВМСУ поблизу Керченської протоки, організував відомий журналіст Осман Пашаєв. За кілька годин було зібрано близько 130 тисяч гривень. У повідомленнях до переказів українці пишуть вітання військовополоненим. Водночас у Криму активісти кримськотатарського національного руху зорганізували збір речей та коштів для полонених військових моряків ВМС України.

Константинополь затвердив проект статуту для автокефалії

Архієрейський синод Вселенського патріархату затвердив проект статуту для автокефалії української православної церкви. "У контексті попередньо ухваленого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію українській церкві та в очікуванні видачі патріаршого й синодального томосу святий і священний синод розробив конституційний cтатут української церкви", – йдеться в заяві синоду. Раніше йшлося про те, що Об'єднавчий собор українських православних церков очікують цього грудня.

Трамп скасував зустріч із Путіним через російський полон українських моряків

Президент США Дональд Трамп скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним через полон українських моряків. Про це він написав у своєму Твіттері. "З огляду на те, що кораблі та матроси не повернулися в Україну з Росії, я вирішив, що всім зацікавленим сторонам буде краще скасувати заплановану зустріч в Аргентині із президентом Володимиром Путіним", – ідеться у твіті американського президента. "Я з нетерпінням чекаю змістовного саміту знову, щойно ця ситуація буде вирішена!" – додав Трамп.

Випробування Азовом: як Захід мав би відповісти на російську агресію

Належною реакцією були б швидкі символічні та фінансові заходи. Флотилія НАТО в Чорному морі мала б навідатися з дружнім візитом до Маріуполя. Треба було б посилити двосторонню військову допомогу Україні. ЄС міг би відправити до Києва свою верховну представницю з питань закордонних справ Федеріку Моґеріні, яка наче води в рот набрала. Країни Заходу – запровадити тимчасову заборону на службові та бізнес-візи для росіян. Такі держави, як Велика Британія, – повідомити про внесення змін до законодавства, які обмежать право фіктивних компаній із анонімними власниками на купівлю нерухомості або доступ до фінансової системи. Це був би сигнал, що Захід налаштований серйозно.

Згубна звичка до патріотичного підпілля

Вагу та здобутки патріотичного підпілля не варто применшувати. Його представники були в авангарді обох Майданів, серед них чимало тих, хто готовий був пожертвувати собою заради України, багато хто з цього середовища влився в добровольчий і волонтерський рухи. Але деякі підпільницькі звички стали шкідливими: критика без зрозумілої альтернативи, радикалізація з будь-якого приводу, боротьба не так за, як проти, неприйняття самої можливості діалогу із владою.

Реалії наших судів на четвертому році реформ правосуддя. ФОТО

Тут повинні чинитися справедливість і закон. Поряд із щомісячними зарплатами членів Вищої кваліфкомісіі суддів і Вищої ради правосуддя, золотими вензелями у плюші Верховного суду на вулиці Орлика – районні судді перебувають саме в таких умовах. Саме сюди потрапляють і люди, що приходять за справедливістю в цей "палац" правосуддя. Легковажно думати, до судді, які роками працюють у таких умовах, будуть виваженими, розсудними, поважними та коректними.

Київ нарешті вшанував Ґедройця – рушія польсько-українського примирення

Ґедройць боровся за українську незалежність словом – на сторінках часопису "Культура". Він робив для української культурної дипломатії у світі більше, ніж багато хто з українців. "Розстріляне відродження" видав Ґедройць, і саме він є автором цього – тепер крилатого – визначення для знищеного Москвою покоління українських геніїв слова. Без Ґедройця до московського "Крим – наш!" ми б зараз мали ще й варшавське "Львів – наш!" Але саме Ґедройць переконав поляків у безперспективності та небезпечності такого підходу.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини