MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 листопада 2018

3448 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 листопада

"Суд" Сімферополя заарештував усіх захоплених українських моряків

Підконтрольний Росії "Київський районний суд" Сімферополя заарештував на два місяці решту з 24 українських моряків, захоплених російськими силовиками в Керченській протоці. "Київський районний суд" Сімферополя заарештував до 25 січня 2019 року всіх, хто залишився з учорашнього дня, українських моряків, затриманих російськими прикордонниками, зокрема капітана 2-го рангу з катера "Бердянськ" Дениса Гриценка й капітана буксира "Яни Капу" Олега Мельничука", – повідомив журналіст Антон Наумлюк.

Вони мають нас за недоумків: метод африканського спаму в українській політиці

Те, що мільйони українців готові повірити в "африканський спам", роздрукований на білбордах і в буклетах, свідчить про наше прагнення патерналістського дива. Про те, що можновладці в очах багатьох і досі мають напівбожественний статус: варто їм захотіти – і долар знов буде по вісім, мінімалка підскочить учетверо, а всі ми переселимось у казкові міста, роздруковані на 3D-принтерах. Власне, на це й спрямований африканський спам: притлумити наше відчуття дійсності, вибити з-під ніг землю, замакітрити голову та підштовхнути до неправильного рішення.

Несподівана перешкода на шляху поліпшення відносин ЄС із Росією

Це демонструє одну закономірність. Так, Євросоюзові дуже кортить поліпшити відносини з Росією. Але Путін своїми діями – діями, які логічно випливають із його агресії 2014 року – не дає ЄС такої можливості. Так, сьогодні ЄС зосереджений на тому, щоби хоча б зараз ці відносини не погіршити, й тому намагається утриматися від нових санкцій та інших інструментів впливу на путінський режим. Але я не сумніваюся, що Путін і цієї можливості їх позбавить.

Розпуск архієпископства РПЦ у Західній Європі: що говорить Константинополь

Сьогоднішнє рішення спрямовано на подальше зміцнення зв'язків парафій руської традиції з Материнської Церквою Константинопольського Патріархату. Кожна з цих громад має духовну спадщину, яку було створено після драматичної історії з переслідуванням і вигнанням і пророчо брало участь в богословському відродженні Православ'я в XX столітті. Саме завдяки особистостям, богословам, філософам, художникам, вихідцям з російської еміграції, православна віра випромінювалася в Західній Європі та за її межами.

Макаров: Для нас євроінтеграція – це передусім не мета, а інструмент

Це та в чомусь символічна морквинка, заради якої ми впроваджуємо в себе цілком реальні зміни. Вона називається "копенгагенські критерії", себто список умов, які треба виконати, перш ніж стукати у двері Євросоюзу – від фінансових нормативів до авторського права. А найважливіше те, що їх реалізація потрібна передусім не "дядечкові", а самій Україні. Репетиція вже відбулася, коли наша країна складала іспит на безвіз та асоціацію. Без оксамитового тиску Заходу чимало з тих реформ, хай непослідовних, хай половинчастих, якими нині пишається влада, взагалі не було б реалізовано.

Черговий фейк про воєнний стан. Що видає провокаторів

Паляться провокатори тим, що пишуть про "фєдєральноє правітєльство". Пам'ятаю, як кілька років тому я видалив із друзів російського поета Федора Сваровського, який після трагічних подій в Одесі палко доводив, що одеський Будинок профспілок – "фєдєральноє зданіє" і там була "фєдєральная охрана", яку спеціально зняли, щоби спалити людей. Альо, Україна – не федерація, тут нема нічого федерального, крім федеральних провокаторів на кшталт Медведчука і Ко.

Екіпаж захопленого росіянами "Бердянська" на ВІДЕО до 85-х роковин Голодомору

На 01 хвилині 34 секунді ролика до 85-х роковин Голодомору помітно, як у військовому порту Одеси рівняння на прапор на вшанування жертв Голодомору виконує екіпаж броньованого артилерійського катера "Бердянськ". Того самого, який за кілька днів візьме курс на Керченську протоку.  Як застопити та роздивитися – на передньому краю кадру можна впізнати Романа Мокряка, капітана, який відмовився говорити із ФСБ. Дякуємо Вам, хлопці! Ми пам'ятаємо! Ми сильні! Ми переможемо!

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини